Guest matt28 Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Witam Przeszukalem forum pod tym katem, lecz nie znalazlem nic szczegolnie pomocnego. W instrukcji obslugi napisano iz nalezy dokonywac wymiany filtra powietrza co 60000 km lub co dwa lata. Moim zdaniem to odrobine za zadko, wiec chcialbym sie dowiedziec czy ktos spotkal sie moze z inna opcja w tym temacie, oraz jak czesto Wy dokonujecie wymiany w/w filtra. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KURCZAK Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Cena filtra nie jest aż tak duża żeby wymieniać go co dwa lata ja wymieniam zawsze co pół roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Janusz_ Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 U mnie podobnie jak u kolegi wcześniej co 6 miesięcy, niekiedy 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piektor Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Zaglądam co 3 miesiące do puszki filtra, jak optycznie za brudny to do sklepu po nówkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 ja wymieniam co 10 tys. km tj. co 4-5 miesięcy koszt filtra ok. 20 PLN pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest matt28 Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 Dziekuje za porady We wszystkich poprzednich samochodach wymienialem filtr powietrza co 10.000 km, natomiast tutaj zaskoczyl mnie podany przez producenta okres eksploatacji. Chcialem sie tylko upewnic czy czasem nie popadam w nadgorliwosc Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiek_83 Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Moim zdaniem te 60.000 tys.to troche dziwna sprawa.Duzo zalezy od otoczenia w jakim sie jezdzi(duzo kurzu)Ja takze sprawdzam optycznie,jak jest brudny to wymieniam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BULI Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Ja też wymieniam dwa razy w roku na wiosnę i na jesień - tak co pół roku Raz w roku przy wymianie oleju wiadomo też filtr oleju, paliwa (mimo, że zalecają później) i filtr kabinowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.