Guest marduk Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Witajcie. Stałem się nabywcą P11 po liftingu z grudnia 2001 i... Okazuje się, że na ok 2,5 tys obrotów stula coś w silniku, metaliczny stukot przy wysokich obrotach do 2 tys jest cisza... Co może być przyczyną? Po wymianie oleju stukot jest jakby lekko się uciszył, ale pozostał. Jestem świeży w temacie Primerki i szukam u was wskazówek. Drugi mój problem to klima. Mam klimatronik.Klima działa, natomiast po wyłączeniu A/C ustawiam temp na max i z nawiewów ciągle mam chłodne powietrze. Ja to jest u was? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tomasz_Primera Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Ten stukot to moze przez konczacy sie rozrzad? Moj tak chrobotal przy 3 tys. obr. przed wymiana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Danek95 Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 u mnie tez tak stukało w P10 i dokładnie wtm samym zakresie obrotów, jak ymiwniałem olej było ciut ciszej... niestety były to panewki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 metaliczny stukot przy wysokich obrotach do 2 tys jest cisza...Co może być przyczyną? Objaw panewkowy. 1.8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marduk Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 metaliczny stukot przy wysokich obrotach do 2 tys jest cisza...Co może być przyczyną? Objaw panewkowy. 1.8? wygląda na objaw panewkowy, dzisiaj jade do mech zobaczę. Ale przy przebiegu 98 tys panewki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mas444 Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 Hehe. Może masz silnik od Poloneza z namalowanym napisem Nissan :diabel: :diabel2: Kiedyś miałem słuzbową Almerę N16 i poszedł zawór na pompie oleju przy przebiegu 65tys. Gdybym się w porę nie zorientował, objaw panewkowy bym miał nawet wcześniej od Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.