lukeswirus Posted June 22, 2007 Share Posted June 22, 2007 Witam wszystkich i chciałem się dowiedzieć co sądzicie o produktach firmy Nipparts. Chciałem sobie wymienić sprzęgło i zastanawiam się na jakością. Mam do wyboru Luk-a albo tego Nippartsa. Napiszcie coś o tym producencie części. Z góry wielkie dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geniula1 Posted June 22, 2007 Share Posted June 22, 2007 także dołączam siędo pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeXaN Posted June 22, 2007 Share Posted June 22, 2007 nie wiem jaki jest nipparts ale ja mam założony zestaw LUKa (docisk, tarcza, łożysko) i jest OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimier Posted June 22, 2007 Share Posted June 22, 2007 Panowie...przecież na forum jest od groma opinii o tej firmie, po co zaczynać kolejny temat??? Np. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...hlight=nipparts http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...hlight=nipparts http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...hlight=nipparts A swoją drogą też zacząłem się tym tematem jakiś czas temu interesować i do swojej K10 jeśli chodzi o sprzęgło, wybiorę najprawdopodobniej zestaw Valeo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukeswirus Posted June 23, 2007 Author Share Posted June 23, 2007 ale nikt za bardzo nie opisał jakiej jakości jest sprzęgło. A to jest najważniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MIĘGUSZ Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 ale nikt za bardzo nie opisał jakiej jakości jest sprzęgło. A to jest najważniejsze. Stary wątek, ale dla innych poszukujacych - z mojego doświadczenia ze sprzęgłem Nipparts - nie polecam Tarcza miała za luźne frezy, ruszała się na wałku. Nie można było jej zamotować, bo by groziło to zerwaniem, albo wyrobieniem w najlepszym wypadku. Trzeba było dokupić (bo nie było czasu na reklamacje, samochód rozkręcony) inną tarczę, która pasowała idealnie. Docisk i łożysko Nipparts były ok, ale tacza shit Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARTI Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 NIPPARTS JEST TO PORZADNA FIRMA KTORA ROBI NAPRAWDE DOBRE ZAMINNIKI JEDNAK LUK TEZ JEST NAJWYZSZEJ JAKOSCI I MA WIEKSZE DOSWIADCZENIA ROBI ORYGINALY DO TAKICHA AUT JAK NP FORD A DO NISSANA POLECIL BYM JAPONSKIEGO AISINA KTORY ROBI ORYGINALNE SPRZEGLA DO JAPONCOW I JEST W DOBREJ CENIE NP SPRZEGL KOMPLETNE DO P11 SR20DE FIRMY AISIN CZYLI TAKIE JAK W ORYGINALE SPRZEDALEM ZA 450ZŁ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaSsGrU Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 ja musze u siebie tez dokanac wkrutce wymiany sprzegla i najbardziej przystaje przy valeo aczkolwiek zastanawiam sie nad jakąś lepsiejsza tarczą mocnijeszą . uzywal ktos tuningowych tarcz /..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimier Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 uzywal ktos tuningowych tarcz /..?? a znajdź taką w Polsce do K10 (a ogólnie to co masz na myśli pisząc o tuningowych tarczach?...chciałbyś założyć spieka do K10? <lol>) Mnie też czeka wymiana i chyba też skuszę się na valeo...nigdy nipparts (z tej firmy nie bałem się zakupić tylko kopułki aparatu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.