stefino Posted June 23, 2007 Share Posted June 23, 2007 cześć!! Z racji iż w moich obu autach są zainstalowane centralne zamki z pilota-zakładam nowy temat. Wpadłem ostatnio na pomysł - podpięcia anteny na module od centralnego do anteny od radia. Moje pytanie brzmi więc : Czy można w ten sposób to podłączyć(chciałbym uzyskać lepszy zasięg otwierania drzwi z pilota) jest to kwestia przylutowania i przeciągnięcia przez auto dodatkowego kabelka sterownik-antena; I czy nie "gryzło" by się to z odbiorem stacji radiowych? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefino Posted June 24, 2007 Author Share Posted June 24, 2007 stefino, a możesz mi powiedzieć po jaką cholerę?? Ja wole zeby działał 1 m od auta i że jak w domu ktoś naciśnie mi na przycisk pilota to mam pewnośc ze auta nie otworzył ależ spokojnie kolego! Po pierwsze ja się tylko pytam czy tak można. A po drugie jestem ciekaw czy to rzeczywiście polepszy zasięg pilota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sako Posted June 25, 2007 Share Posted June 25, 2007 Teoretycznie obie sa odbiorcze, wiec nie powinno byc problemu, ale: 1. kabel do radia jest ekranowany, trzeba by sie do niego jakos podlaczyc przy zachowaniu impedancji (o co moze byc trudno - antena od pilota moze miec dowolnie niestandardowe parametry) 2. straty sygnalu - do radia dotrze "mniej" sygnalu - kazde laczenie i kazdy kawalek kabla wnosza tlumienie, co moze byc zauwazalne przy slabym sygnale radia (np w trasie) 3. "antena" (bo ciezko to nazwac antena ) od radia nie ma wyjscia ekranowanego i ma blizej nie okreslone parametry. No moze poza samym pasmem, przewaznie jakies 4x wyzsza czestotliwosc niz radiowa. PS: ja bym na Twoim miejscu raczej pomyslal o przedluzeniu anteny od alarmu i wpuszczeniem przewodu np w slupek - ekranowanie przewodu gdzies w okolicy nog przez karoserie jest calkiem spore. PS2: Dla osob spoza Wawy, a moze i nie tylko - uwaga na parkowanie w okolicy Palacu Kultury (np. na Emilli Platter) - czesto plioty nie dzialaja z zadnej odleglosci Przy dobrej baterii moj alarm "lapie" z okolo 100m, a pod Pajacem nie dziala (zamykam z kluczyka, bo nawet jakby sie w koncu udalo zamknac, to nie ma pewnowsci, ze by sie dalo otworzyc ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiek_83 Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 Rozmawiacie tu o odbiorniku.Co z nadajnikiem?Jezeli pilot ma slaby sygnal,to duzo moim zdaniem sie nie zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.