Guest michalll Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 To chyba nie jest normalna sytuacja?? jak na stacji odkrecam korek wlewu to zasysa powietrze (i to sporo!!!) czasem jezdze z niedokreconym korkiem bo jak po paru dniach odkrecam go na stacji to mi go prawie do srodka wciaga:) czy to mogl sie zapchac jakis odpowietrznik?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest n15_krk Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 mi taka sytuacja zdarza sie zawsze kiedy wyjezdzam ostatnie litry na rezerwie, wtedy rzeczywiscie zasysa dosc sporo powietrza przy otwarciu i z tego co wiem nie tylko w mojej N15ce co do N14 to nie powiem Ci jak sprawa wyglada :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michalll Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 mi zasysa zawsze nawet jak mam 3/4 baku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 u mnie w p-11 jest podobnie i nawet jak jest duzo paliwa tak sie robi to chyba normalne????? :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michalll Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 no najwidoczniej :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dżodżo Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 W P10 zaraz pod korkiem jest dziurka, ktora ma za zadanie wyrownac cisnienie w baku z atmosferycznym i u mnie nie ma czegos takiego ze mi zasysa powietrze.Sprawdzie wokolo wlewu czy nie macie jakiegos otworka.Moze jest zapchany i wystarczy go tylko odepchac i bedzie wszystko ok. POZDRAWIAM..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristobal Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 U mnie i w N14 i P11 zasysa powietrze. Rozmawiałem ze znajomymi, którzy jeżdżą takimi pojazdami i wszyscy twierdzą, że u nich jest tak samo. Widocznie ten typ tak ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeXaN Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 spoko w Micrze tez zasysa 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca V6 Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 No to ja wam powiem że w mojej J30 nie moge wlać benzyny, chyba jakiś odpowietrznik sie zapchał, żeby wlać 20 litrów stoje przy nalewaku 15 minut albo i dłużej, a ile bym tankował 60 L ? A jak wlewam tak po łyku to słysze z baku jakieś przełykanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michalll Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 no jest taka dziurka obok wlewu. ale jak mam ja przepchac? mam ten caly syf wepchnac do baku?? to juz wole zeby zasysalo:) zreszta jak widac to jest normalne:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lukmack Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 U mnie tak samo,szczególnie jak auto stoi parę dni, ale to nawet dobra sprawa dać mu tak odetchnąc fajny odgłoś. poza tym w oplu mialem tak samo, normalka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osa Posted February 6, 2005 Share Posted February 6, 2005 U mnie to samo w N14 i N15 przy odkrecaniu korka od baku zasysa powietrze i to jest chyba normalny obiaw bo wczesniej jezdzilem Toyota i tez zasysala, a czasami sie tak zassal korek ze nie mozna go bylo odkrecic tyle ze tam byl metalowy a w Nissanach mam plastikowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca V6 Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 no jest taka dziurka obok wlewu. ale jak mam ja przepchac? mam ten caly syf wepchnac do baku?? to juz wole zeby zasysalo:) zreszta jak widac to jest normalne:) Wczoraj podjechałem na stacje benz i kompresorem do pompowania kół przedmuchałem odpowietrznik a dzisiaj tankowałem na Shell-u i poszło bez najmniejszego zacięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 to moze jakis dokladny opis gdzie zlokalizowac ten otworek to i ja sobie przeczyszcze bedzie mi sie lepiej tankowalo:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michalll Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 zaraz pod korkiem jest dziurka..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca V6 Posted February 8, 2005 Share Posted February 8, 2005 to moze jakis dokladny opis gdzie zlokalizowac ten otworek to i ja sobie przeczyszcze bedzie mi sie lepiej tankowalo:) U mnie jest tak jak odkręcisz korek wlewu to z lewej strony jest taki otwór średnicy ok 8 mm, tylko ciężko sie tam dostać z przewodem do wentyli więc zrobiłem przedłużke z węża gumowego i jakoś mi sie udało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marekmarecki Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 i co wdmuchnąłes cały syfek do baku ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nyska Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Mnie też zasysało to wywierciłem dziurkę fi 1 mm w korku i przestało :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca V6 Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 i co wdmuchnąłes cały syfek do baku ?? Niewiem ile tego syfu było ale wdmuchnąłem. A jak inaczej można to przepchać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michalll Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 to juz chyba lepiej nie przepychac :idea: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nyska Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Niewiem ile tego syfu było ale wdmuchnąłem. A jak inaczej można to przepchać Nie stresował bym się bardzo tyle syfu to powinien zatrzymać filtr paliwa. Powodzonka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaca V6 Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 to juz chyba lepiej nie przepychac :idea: Może aż tak żle nie będzie :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dżodżo Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 I co czy po przepchaniu zasysa dalej powietrze, czy jush nie????? POZDRAWIAM..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kazek Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 i co wdmuchnąłes cały syfek do baku ?? Niewiem ile tego syfu było ale wdmuchnąłem. A jak inaczej można to przepchać można - pompa próżniową, zamiast dmuchać do środka, mozna wyciągnąć albo jak nie masz pompy to zrobic głęboki wdech może się uda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted February 19, 2005 Share Posted February 19, 2005 u mnei w P10 zaciaga zawsze czy to full bak czy nie... Kwestja w tym ze bak jest cszczelny konkretnie chodzi o korek wlewu paliwa, w innych samochodach jest on wyposarzonyw w dziurkę a u nas nie :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts