Guest lukers Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Witam! Mam prozbe - moglibyscie sprawdzic u siebie czy ta kontrolka gasnie wam po odpaleniu silnika czy jeszcze chwilke przed jak sie kreci rozrusznikiem doslownie pol sek. przed samym odpaleniem silnika. U mnie wlasnie gasnie kapke przed odpalenie i troche mnie to niepokoi. Jeszcze jedno jakiej firmy kable WN i jakie swiece (symbol i marka) polecacie do P10 2.0 MPI Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kolter Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Myśle że wszystko w porządku ,martwiłbym się dopiero gdyby wogóle nie gasła.A tak to naprawde nie ma sobie co głowy tym zawracać. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 28Darek Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Wydaje mi sie ze u mnie jest podobnie, check engine gasnie na ulamek sekundy przed uslyszeniem odglosu pracy silnika. Jesli chodzi o swiece to najlepszym rozwiazaniem beda NGK preferowane do twojego silnika, przewody WN najlepiej tez tej firmy ale sa strasznie drogie, (ok 400zl za kpl.) U siebie mam przewody zakupione w JC (cena o ile dobrze pamietam 180zl). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ROBAS Posted February 10, 2005 Share Posted February 10, 2005 Świece NGK jak napisał kolega wyżej a przewodziki podobno super- polskie- warszawska firma (nie pamietam nazwy) z ulicy Instalatorów. Cena- 190 Pln za kpl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darecki Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Jak wyżej świeczki NGK, przewody mam zakupione w JC Auto: SAIWA (made in JAPAN) nr katalogowy: L 31027 narazie nie narzekam. pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kazek Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 jak na razie w mojej primerce jeszcze nie wymieniałemn od momentu zakupu(sierpień 2004 z Holandii) ani świeć ani przewodów( jest zagazowana). Narazie ładnie chodzi odpala bez problemów( - 20*C) to nie ma co łap pchać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiek_83 Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 U mnie nie ma takiej kontrolki,mam wybrakowany egzemplarz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kazek Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 U mnie nie ma takiej kontrolki,mam wybrakowany egzemplarz jak nie ma? w każdej primerce jestkontrolka świecąca na żołto z symobolem pompy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiek_83 Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 U mnie nie ma takiej kontrolki,mam wybrakowany egzemplarz jak nie ma? w każdej primerce jestkontrolka świecąca na żołto z symobolem pompy U mnie jej nie ma Mam P10 z 91 roku,to co sie dziwisz :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest stankiep Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Mam Nissana Primerę P10 SLX 1,6 z 1993r. i też nie zauważyłem aby zapalała się kontrolka "check engine". I tu pytanie do znawców tematu. Czy w moim modelu Primery jest w ogóle taka kontrolka, a jeśli tak to dlaczego się nie zapala? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ROBAS Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Wydaje mi się, że kontrolka CHECK jest przy silniku na wtrysku (musi mieć komputer). Jeżeli masz silnik gaźnikowy to wtedy nie ma tej kontrolki. U mnie znajduje się nad kontr. ładowania i hamulca ręcznego, świeci się do momentu kiedy silnik "zaskoczy" i zaraz gaśnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwinto Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Wydaje mi się, że kontrolka CHECK jest przy silniku na wtrysku (musi mieć komputer). Jeżeli masz silnik gaźnikowy to wtedy nie ma tej kontrolki. U mnie znajduje się nad kontr. ładowania i hamulca ręcznego, świeci się do momentu kiedy silnik "zaskoczy" i zaraz gaśnie. W nowszych egzemplarzach P10 jest cos takiego: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ROBAS Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 :shock: ABS (dokładnie - Anty lock) i spryskiwacz mam po lewej stronie a tego OFFA- wcale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest stankiep Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Wydaje mi się, że kontrolka CHECK jest przy silniku na wtrysku (musi mieć komputer). Jeżeli masz silnik gaźnikowy to wtedy nie ma tej kontrolki. U mnie znajduje się nad kontr. ładowania i hamulca ręcznego, świeci się do momentu kiedy silnik "zaskoczy" i zaraz gaśnie. Mam silnik gaźnikowy i już wszystko jasne.Dziękuję za informacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwinto Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 :shock: ABS (dokładnie - Anty lock) i spryskiwacz mam po lewej stronie a tego OFFA- wcale. W starszych egzemplarzach P10 symbole na kontrolkach byly nanoszone na zewnatrz w kolorze bialym (tak jak u ROBASa). W mlodszym roczniku P10 symbol widac dopiero po pdswietleniu kontrolki (Efekt bez podswietlenia jest taki jak u ROBASa kontroka bez nadruku). PS. Co do "O/D OFF" to jest to kontrolka nadbiegu i dotyczy tylko samochodow z automatycznymi skrzyniami biegow, o czym mozna przeczytac w archiwum http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostek Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Świece NGK jak napisał kolega wyżej a przewodziki podobno super- polskie- warszawska firma (nie pamietam nazwy) z ulicy Instalatorów. Cena- 190 Pln za kpl. na allegro jest koleś który handluje przewodami WN emali: andarek@simplusnet.pl nick :Fran_ek , niestety nie wiem jakiej jakośći ale za NGK powiedział mi 250zł na przewody jest roczna gwarancja. Niestety nie doszło do realizacji , brak kasy napisał mi jeszcze iż istnieje możliwość odbioru osobistego w okolicy Łopuszańskiej w wawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kazek Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 w zamościu można dostać przewody JanMora za 90 zł, chyba takie kupię, Coobcia na takich jeździ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bruneros Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 Ja tyz jezdze na niebieskich janmorach. slowa zlego powiedziec o nich nie moge :-) kupowalem wysylkowo bezposrednio w janmorze - same kabelki chyba 110 zl kosztowaly, ale przesylka kurierska za pobraniem dodatkowo 3 dychy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts