Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Woda w kabinie (dużo) - tył, prawa strona

Gość jpi

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś pomysł skąd może brać się woda w kabinie - tylne siedzenia, po prawej stronie ?

Jak już wytargałem tapicerkę to prawie że zobaczyłem rybki - bardzo dużo tej wody. Przy czym wygląda to jakby poszło od dołu, bo woda jest w tym wytłoczeniu na nogi i pod fotelem pasażera jak w miednicy - nie widać po ścianach wytłoczenia by to się "skądś" nalało.

I jeszcze druga kwestia - przelała się komuś kiedyś woda przez drzwi pasażera z tyłu po prawej ? Może po tych deszczach jakąś kałużę zaliczyłem...

I trzecia rzecz :) Jest może jakaś skuteczna metoda osuszania inna jak wietrzenie ? Jakiś proszek wchłaniający wodę i dający się później odkurzyć :) ?

u mnie przy duzych opadach miałem przypadek, że woda dostała się z przodu. Powodem jest debilna nakładka na progu która dotyka uszczelek i po brzegu po prostu sączy się. być możę powód z tyłu jest ten sam. Operacja polewania wodą u mnie się niestety nie sprawdziła.

co do osuszania to najlepsze są gazety (dobrze wchłaniają wodę). wymienisz koilka razy i będzie ok.

pozdro

thomson30, ma racje, przez te debilne nakladki mialem powodz na miejscu pasazera i zastanawialem sie co moze byc tego przyczyna, po zdjeciu jej byly dosc spore opady a w srodku suchutko, przeszkadza mi tylko jej brak tzn. koli w oczy ;) ale cos za cos. , wazne ze juz po problemie.

• 2 tygodnie później...

woda pod dywanikiem strona kierowcy szok . przyczyną chyba tak sądze była ta odstająca w niektórych miejscach ta plastikowa nakładka na podszybiu starałem się przykleić silikonem ale niebardzo chce się trzymać strasznie sie zwichrowała sprawdze po następnych opadach czy dalej jest mokro.

• 3 tygodnie później...

Do osuszania możesz zastosować żwirek dla kotów ( weż ten grubszy).Potem przygotuj sie na dokladne sprzątanie dobrym odkurzaczem.Na troche wieksze ilości wody niż wilgoć polecam pieluchy jednorazowe dla dzieci. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...