Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] P12 Kiepsko odpala ponizej 0 stopni... ;/

Guest sofaboss
 Share

Recommended Posts

Guest sofaboss

hmmm jest problem... P12 kiepsko odpala ponizej 0 stopni... (kęci, ale takie wrazenie jakby juz miała odpalic ale musze kręcić chwilke jeszcze bo tak to gaśnie...)

Myślałem czy to nie świece żarowe... czy moze coś innego.... ;/

Jest możliwość sprawdzenia świec żarowych ??

Ja stawiałbym na swiece żarowe i ewentualnie akumulator.

Zeby sprawdzić świece żarowe, wykrec je i podłącz do akumulatora.

żarnik powinien mieć długość ok.1,5cm i po podłaczeniu do akumulatora powinien sie nagrzewać od czubka na pomarańczowo.Jeżeli tak sie nie dzieje, to masz po prostu spalone świece zarowe.Koniecznie sprawdz to-bardzo wazne!!!

Guest sofaboss

akumulator jest na 100% sprawny... (dodam ze to Varta BlueDynamic z zeszłego roku... a jest to według testów najlepszy akumulator lepszy nawet od Bosch Silver)

tez bym na swiece stawial mam to samo jak spada temp krece i niby zalapie ale momentalnie gasnie.sa na to dwa sposoby krecic dalej az zalapie albo podgrzac 2raz swieczki.osobiscie podgrzewam 2 raza ale robie mala przerwe miedzy grzaniem ;)

Ja miałem wszystkie spalone swiece zarowe i nic się nie pojawiało na tablicy.Jak je sprawdzałem pod akumulatorem, to nawet nie były ciepłe, a co juz mówic o żarniku pomarańczowym o temp.kilkuset stopni.Teraz jak je wymieniłem, autko na mrozie nie ma problemu z odpalaniem.

Jesli chcesz , to sie umówimy któregos dnia, to Ci pomogę sprawdzić te świece, a nawet moge polecic góścia na Allegro, co sprzedaje te świece po 68zł/szt.Sa to swiece NGK, a jak wiem, zdania na ich temat sa podzielone.Ja je mam i jestem jak na razie zadowolony.

hmmm jest problem... P12 kiepsko odpala ponizej 0 stopni... (kęci, ale takie wrazenie jakby juz miała odpalic ale musze kręcić chwilke jeszcze bo tak to gaśnie...)

Myślałem czy to nie świece żarowe... czy moze coś innego.... ;/

Jest możliwość sprawdzenia świec żarowych ??

jak kreci to raczej nie masz problemu z aku/rozrusznikiem

sproboj odczekac chwilke po zgaszeniu lampki grzania swiec i wtedy palic....

swiece mozesz sprawdzic tak czy siak jak masz mozliwosc....

no i dochodzi jakosc paliwa - dolewam profilaktycznie - dodatek do diesla - xeramica ma dzialac do -25 st C

Guest KEICAM

sofaboss,

Witam

(moje pytanie nie jest zwiazane z tematem)

podoba mi sie twoje auto

chce zmienic wyglad swojego, czy moglbys podpowiedziec gdzie moge znalezsc elementy ktore ty masz w swoim oraz jakie sa koszty przerobek

(jeszce raz - ladnie wyglada)

pozdrawiam

Guest sofaboss

Witam!

Auto bylo takie ściagniete... tak więc sam nic nie robiłem....

Z tego co mi wiadomo to taki był zamówiony w salonie i to wszystko było od nowego... a zajęła się tym taka firma niemiecka do której załączam linka poniżej.

http://www.giacuzzo.com/deutsch/nissan-index.html

Tej samej firmy mam felgi...

(fakt ze auto z tymi dodatkami zwraca uwage przechodniów jak auto dużo wyższej klasy ;) )

Pozdrawiam!

Guest sofaboss

;)

szczerze to jakbym mial takie pieniadze ładować w auto to chyba jednak dołozyłbym to i kupil inne auto;)

Pozdrawiam!

[ Dodano: Sob 05 Sty, 2008 15:50 ]

ehhh sprawdziłem dzisiaj świece i one działaja... a problem nadal jest bo rano jak wsiadalem do auta to dość długo odpalał;/

• 11 months later...
Guest sofaboss

jak BEZPIECZNIKA?? Który bezpiecznik wyczyścić?? jaki to ma wplyw na odpalanie?? Wydaje mi sie ze przez bezpiecznik albo prąd przepływa albo nie... a moze sie myle??

• 2 years later...
Guest Sławek Miśkiwicz

Witam, mam to samo. Świece kupiłem nowe, akumulator 3 miesięczny, filtr paliwa wymieniony. Wystarczy -2c i kręci, ale nie załapuje, później niby trochę łapie, ale nie zapali. Muszę psiknąć autostartem pod filtr powietrza i wtedy odpali. Więc jestem zainteresowany tym wątkiem, może ktoś pomoże.