Guest uciu Posted December 31, 2007 Share Posted December 31, 2007 Witam, znalazłem na szrocie liczniki z obrotomierzem do micry po Fl (elektroniczny wyświetlacz). Jako że mam takie autko ale bez obrotka kusi mnie by to kupić. Ale czy będzie pasować - facet ze szrota zwrotów nie przyjmuje:-/ Licznik ze szrptu wygląda tak: a mój: Poczytałem już archiwalne wątki o obrotku w k11 ale nie znalazłem nic tyczące się wersji po FL. Czy ktoś montował taki licznik do micry 98-99?? Jak wygląda kwestia przebiegu - będzie taki sam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Witek Posted December 31, 2007 Share Posted December 31, 2007 Pewnie że będzie pasować :diabel: natomiast przebieg to nie wiem ale jest to możliwe że w komputerze jest już zapisany i nie przepadnie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest uciu Posted January 1, 2008 Share Posted January 1, 2008 Pewnie że będzie pasować :diabel: czyli wystarczy przełożyć, przepiąc kabelki i koniec??? Nie chce sobie tym roboty narobić i mechanikowi:-))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektryk1e Posted January 1, 2008 Share Posted January 1, 2008 przebieg jest zapisany w pamieci eeprom w licznku. takze bez programatora i wiedzy nie jestes w stanie tego zrobic. jedynie mozesz przelutowac pamiec ale musialbys wiedziec ktora to kosc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Witek Posted January 1, 2008 Share Posted January 1, 2008 czyli wystarczy przełożyć, przepiąc kabelki i koniec???Nie chce sobie tym roboty narobić i mechanikowi:-))) Tak wystarczy tylko podłączyć problemy były w starszych rocznikach ale to pewnie ze względu na to że micry ciągle modernizowano.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipfm Posted January 1, 2008 Share Posted January 1, 2008 Witam, znalazłem na szrocie liczniki z obrotomierzem do micry po Fl (elektroniczny wyświetlacz). Jako że mam takie autko ale bez obrotka kusi mnie by to kupić. Ale czy będzie pasować - facet ze szrota zwrotów nie przyjmuje:-/ Licznik ze szrptu wygląda tak: Obrazek a mój: Obrazek Poczytałem już archiwalne wątki o obrotku w k11 ale nie znalazłem nic tyczące się wersji po FL. Czy ktoś montował taki licznik do micry 98-99?? Jak wygląda kwestia przebiegu - będzie taki sam? Tak jak koledzy napisali wczesniej. Pasuje bez rzezby. Wpinasz wtyczki i z bani :one: Przebieg trzymany w liczniku wiec albo wizyta w zakladzie na korekte albo pogodzenie sie z innym stanem licznika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest uciu Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Tak jak pisaliście. Wystarczyło przełożć, podpiąć i wszystko działa. Zajęło mi to max 5min:-) Jedyny minus...a może i plus???? - ze 107tyś zrobiło mi się 56tyś :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mariu Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 uciu napisz na priv gdzie kupiłeś licznik z obrotkiem... :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.