Guest Tombolot Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 za każdym razem jak wsiadam do samochódu po dłuższym postoju i zaczynam kręcić fajerą to mam wrażenie jakby nie działało mi wspomaganie kierownicy :027: - dokładnie wyglada to tak, że kręcąc w którakolwiek stronę kółkiem spotykam co chwilę opór taki jabym w ogóle nie miał wspomagania, ale nie jest to jednostajny opór tylko taki bardziej pulsacyjny. Po minucie opór ustaje i kierownica działa normalnie a wspomaganie mięciutko i bez zarzutu jak to w N15 Nie sądze żeby mógl zamarzać mi płyn od układu wspomagania bo autko garażuje (nie jest mu specjalnie zimno). czy ktoś z was ma też takie objawy ? - czy można coś na to zaradzić? bo póki co "poranne" manewrowanie jest dosyć uciążliwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wald Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 Moze jest gdzies wyciek z ukladu wspomagania lub problem z napedem pompy. Ja tez tak czasem mialem i okazalo sie ze byla jakas nieszczelnosc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tombolot Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Moze jest gdzies wyciek z ukladu wspomagania lub problem z napedem pompy. Ja tez tak czasem mialem i okazalo sie ze byla jakas nieszczelnosc. A gdzie to naprawiałeś ? powiem Ci że po minucie od włączenia silnika wszystko już niby jest ok, ale jeździłem kilkoma samochodami ze wspomaganiem i nigdy nie miałem podobnego przypadku. A żeby było ciekawiej to jeszcze na dodatek wczoraj sprzęgło spaliłem :027: znów kłania się stara prawda że samochód to bardzo dobra skarboneczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wald Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Moj wujek mi to robil, bo ma swoj warsztat i wszystko u niego robie. To jest dokladnie tak jak piszesz, takie przerwy we wspomaganiu zaraz po uruchomieniu silnika, powiedzmy jak wyjezdzalem z podworka, to 2-3 takie przerwy i juz na ulicy normalnie. Mialem tez to samo w corolli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.