Guest jarsoon Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Witam! Mam pytanie dotyczace silnika. Bede wymienial sworzen tlokowy i nie wiem ile tam jest tulejek. Moze ktos sie orientuje? Chce kupic wszystko odrazu zeby pozniej nie dokupywac Samochod : Nissan Sunny Coupe 1.8 GTI 1991r pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Bede wymienial sworzen tlokowy i nie wiem ile tam jest tulejek. Czyżby ktoś postawił 100% diagnozę nie rozebrawszy silnika? Tulejka w korbowodzie jest jedna, jeśli to ci bardzo pomoże. Z resztą nie spotkałem wersji z większą ilością tych tulejek. A tak przy okazji, jeśli coś postukuje na dole, to raczej postawiłbym na panewkę korbowodową. W tych motorach to norma, nawet przy 150 kkm, jak są deptane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarsoon Posted January 5, 2008 Share Posted January 5, 2008 bylem u 2 mechanikow i obydwoje stwierdzili ze przyczyna jest sworzen tlokowy, jest to glosne stukanie a przy panewkach podobno stukanie jest lekko stlumione. dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted January 5, 2008 Share Posted January 5, 2008 jest to glosne stukanie a przy panewkach podobno stukanie jest lekko stlumione. Przy takim słuchu powinni robić w filharmonii. Z tego co wiem, to nawet według manuala Nissana wymienia się korbowód, także tulejka jako część nie występuje. A osadzenie z dokładnym obrobieniem i zachowaniem osiowości można zlecić warsztatowi, który się zajmuje szlifowaniem cylindrów i wałów. Chociaż szybciej i chyba taniej będzie kupno używanego korbowodu. Nowy gdzieś w granicach 500 - 1000 PLN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.