Jerzy Posted January 5, 2008 Share Posted January 5, 2008 Jak sprawdzic czy cewka podaje wysokie napięcie do aparatu zapłonowego?Wymieniłem urządzonko spod fotela pasażera oraz moduł będący przy cewce i iskry brak mimo,że napięcie do cewki dochodzi. Mam k-10 1.2 z 1992 r z gazem.Proszę o radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimier Posted January 5, 2008 Share Posted January 5, 2008 A sprawdziłeś ten przewód łączący aparat z cewką...kiedy wymieniałeś przewody WN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerzy Posted January 5, 2008 Author Share Posted January 5, 2008 przewody w aparacie wmieniałem na początku 07.Chodzi mmnie o to czy istnieje możliwośc sprawdzenia czy wychdzi wyskie z przewodu będącego w cewce,a wyjętego z aparatu zapłonowego.Wiediałbym,że problem nie tkwi w cewce, ale dalej.Dziękuję i proszę o dalsze przemyślenia.Wymieniłem też ten przewód z cewki do aparatu zapłonowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektryk1e Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 woltomierzem z sonda WN albo poprostu swieca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Snafu Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 na pewno sprawdziłeś zasilanie na cewkę ?? w komorze silnika na błotniku po stronie pasażera są dwa przekaźniki jeden z nich puszcza zasilanie na cewkę sprawdź je. poza tym w wiązce silnika niedaleko tych przekaźników zamontowana jest dioda ja miałem ją spaloną i też coś się działo z zasilaniem na cewkę strasznie długo na szukałem się tej usterki :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.