Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

halogeny zwykłe czy soczewkowe??

Guest pers

Recommended Posts

Przymierzam się do zamontowania dodatkowych halogenów i zastanawia mnie które są poprostu lepsze i lepiej świecą. Zwykłe czy soczewkowe?? :)

JUż NIEAKTUALNE, AUTO IDZIE NA HANDEL :D

Guest mdzalewscy

soczewkowo mają bardziej skupiony promień, wydaje mi się iż przy soczewkowych można założyć spokojnie bixenony, a przecież takie moduły kosztują już coraz mniej

To ja może pozwole sobie rozwinąć kolegi pytanie o:

Czy wymiana normalnego oświetlenia na soczewkowe może być potem przyczyną cofnięcia na przeglądzie technicznym, tak jak w przypadku xenonów dokładanych z allegro.

Czy w przypadku soczewek też są jakieś dodatkowe uwarunkowania które należy spełnić (spryskiwacze system poziomujący)?

Guest marceli
Przymierzam się do zamontowania dodatkowych halogenów i zastanawia mnie które są poprostu lepsze i lepiej świecą. Zwykłe czy soczewkowe??

Też myślałem które zamontowac,jako ze zakup orginalnych odrzuciłem po dłuzszych poszukiwaniach i cenach jakie były.Wybrałem zwykłe na żar H3 z firmy WESEM.Drogie nie są wiec zaryzykowałem.Jestem zadowolony,ładnie szeroko swieca,doswietlają pobocze.Nie wiem jak swieca soczewkowe halogeny ale z tych jestem zadowolony.

pozdr :)

Guest mdzalewscy
To ja może pozwole sobie rozwinąć kolegi pytanie o:

Czy wymiana normalnego oświetlenia na soczewkowe może być potem przyczyną cofnięcia na przeglądzie technicznym, tak jak w przypadku xenonów dokładanych z allegro.

Czy w przypadku soczewek też są jakieś dodatkowe uwarunkowania które należy spełnić (spryskiwacze system poziomujący)?

gdzieś czytałem, że soczewki powinny być z homologacją/atestem

spryskiwacze i samopoziom to bzdury nawet przy xenonach, gdyż dotyczy to homologacji na nowe auta.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...