Guest ukaszek Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 Witam Mikrusów! Tym razem chcialem zasiegnac waszej rady odnosnie zawieszenia w mojej Micrze... A mianowicie rozchodzi sie o to ze strasznie mi nia rzuca na nierownosciach... Tzn. wjezdzajac nawet przy nieduzej predkosci na dziurki/nierownosci to po pierwsze czuje strasznie jak mi w momencie najechania rzuca kierownica... i ogolnie autko w tej chwili zmienia dosc tor jazdy... trzeba mocno 3mac kierownice i odbic (przy wiekszych predkosciach - tzn nie da sie jechac powyzej 90-100... bo sie po prostu boje ). Luzu na kierownicy nie ma... i tu pytanie - bo podejrzewam ze to amortyzatory (o sprezynach nie wspomne ze na 100 sa do wymiany...) i czy np. moga mi to sprawdzic na diagnostyce w stacji kontroli pojazdow??? Aha - przy najezdzie na nierownosci/dziury (np. nierowny przejazd kolejowy, nierowny wlaz od kanalu na drodze itp...) strasznie sztywno zachowuje sie auto, wlsanie tak jakby w ogole amortyzatory nie pracowaly... po prostu YEB!!! i tyle z frajdy z jazdy... Czy to raczej cos innego niz amorki??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimier Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 a jakie masz założone opony :?: Ja mam założone na lato 195/45/13 i one są przyczyną tego, że auto czasem popływa w koleinach i zawiecha wydaje się sztywna. Ogólnie K10 nie są komfortowe jeśli chodzi o przejazdy przez nierówności... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Snafu Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 jakoś koło września robiłem przegląd auta no i zmusiłem diagnostę do zrobienia testu amortyzatorom przód miła 73% tył coś koło 80%. Amorki i tak już miałem zamówione ponieważ chciałem usztywnić micrusa jak się okazało parę dni później podczas wymiany oba przednie amortyzatory ciekły i stawiały minimalny opór podczas ściskania i rozciągania. Wniosek w tym że testy amortyzatorów na starciach diagnostycznych są w ogóle nie wiarygodne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ukaszek Posted January 8, 2008 Share Posted January 8, 2008 Opony mam standardowe - 155/70 R13 ... wiec raczej to nie beda opony... [ Dodano: Czw 10 Sty, 2008 14:08 ] Wiec tak - sprawdzilem amortyzatory i o dziwo wsio z nimi jest w porządku... Wiec teraz pozostaje pytanie czy to cos z ukladem kierowniczym - bo nic innego mi na mysl nie przychodzi... koncowka drazka, drazek, lacznik stabilizatora??? Jak to sprawdzic??? [ Dodano: Nie 13 Sty, 2008 22:08 ] Hmmm... bylem sprawdzic zawieszenie w 2 stacjach diagnostycznych - wiem, wiem te badania moga nie byc w 100% wiarygodne ale powiedzmy ze byly - amory nawet nawet, luzow ni mo - po 2gim badaniu gosciu powiedzial ze na 80% w tym wypadku to wina opon - owszem jak bylem podpapowac u wulkanizatora to dziwnie stwierdzil - cytuje "nie podobaja mi sie te opony... cos z nimi jest nie tak" ale nie rozwinal dalej tematu... a szkoda :-( bo teraz nawet nie mam jak sprawdzic czy to rzeczywiscie oponki - ni mom letnich :-( Aaaaaaa :-( Zreszta zauwazylem ze na tych oponach jesli mam male (czytaj zalecane przez producenta) cisnienie w kolach to przy predkosci 60+ slychac dziwne "wycie", jak nabije wiecej powietrza to owe "wycie" traci znacznie na sile... i teraz co to??? :-| Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.