Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Nie pali :(

Guest sebapol

Recommended Posts

Guest sebapol

Od kiedy mechanik przeczyscił mi silniczek krokowy to samochod mi z rana nie chce palic :( ani na gazie ani na benzynie. Świece niedawno wymieniane, paliwo podaje do silnika, akumulator dobry.Odpalilem go na pych pochodzil jakis czas, sie nagrzal i wtedy elegancko palil. Gdzie tkwi przyczyna pomożcie ?:(

• 2 weeks later...

Witam. Mam podobny problem. Mam Nissana Sunny N14 1.4 LX z gazem. Sprawa wygląda tak. Moze z tydzien po wymianie świec, przewodów, kopułki i palca zaczęły sie te problemy. Ktoregoś dnia rano chciałem odpalić Nissanika a on odmawia. Rozrusznik kręci ale odpalić nie chce. Po dłuższej chwili i i wielu probach w końcu udało mi sie odpalić ale ledwo ledwo. Pojechałem do pracy. Wyszedlem z pracy i odpalił bez problemów. Zaznaczam ze tym razem zostawilem go na benzynie. Teraz zostawiam go juz na benzynie zawsze. Nastepnego ranka juz bylo ok. ale po 2 dniach to samo i dzisiaj znowu. Zdarzylo mi sie tez, że wyjechalem z pracy (odpalił bez problemu), przejechałem jakies 2-3 km, stanąłem na swiatłach. Tam mi zgasł i nie mogłem odpalić. W koncu sie udało... Dzisiaj nie rano nie mialem tyle szczęscia i musialem wziać go na pych. Czy mogą to być wadliwe przewody? czy moze widzicie tu inny problem. Prosze o wasze sugestie...

Filtr paliwa raczej bym wykluczał bo zaczęlo się to jak jeszcze zostawialem na gazie. I zawsze palił mi dobrze. Rzadko kiedy odpalałem go z benzyny. Z gazu palił mi od pierwszego razu. Ale dziekuje za ta odp. Ma ktoś jeszcze jakis pomysł?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...