Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Jaki akumulator?

Guest Domino
 Share

Recommended Posts

Guest Domino

Witam chciałem sie zapytać czy ktoś wie jaki powinien być akumulator a sunnym 1,4 16V lx?.

Mam jakis dziwny niemiecki i dzis pierwszy raz odmowił mi posłuszenstwa.

Nie ma na nim Ah nie wime jaka ma pojemnosc, a miejsce jest na sporo wiekszy.

Interesuje mnie jaki powinien byc wg instrukcji , pozdrawiam

Guest Dżodżo

Podjedz do najblizszego sklepu z akumulatorami i oni wedlug tabeli powinni Ci powiedziec jaki jest odpowiedni akumulator.

POZDRAWIAM.....

W N14 miałem 60Ah. Jeżeli nie masz dużo odbiorników prądu, które czerpią prąd podczas wyłączonego zapłonu (radio, zmieniarka itp) wystarczy Ci 45Ah. Podstawa akumulatora jest sporo większa dlatego, że w tym modelu montowany był też silnik Diesel, który wymagał o wiele większego akumulatora.

Guest Domino

Mój to jest jakiś niemiecki i nie ma na nim pojemnosci, tak na oko t wyglada na jakis 40Ah.

Narazie naładowalem go i dziala ale nie wime czy i tak nie zakupie nowego bo podłaczylem radio Alpine a do niego 4 glosniki 6na9" i całość niezle czerpie prąd.

A jakie firmy polecanie bo ja słyszalem ze dobra jest Akuma no i oczywiscie Bosh

Guest michalll
podłaczylem radio Alpine a do niego 4 glosniki 6na9" i całość niezle czerpie prąd.

to nie czerpie duzo pradu. spokojnie wystarcza 45 Ah. To po prostu radio i 4 glosniki. Standard.

Radio czerpie akurat najmniej pradu. O wiele mniej niz np. ogrzewanie szyby czy swiatla mijania.

Guest jarros

ja mam 45Ah i wystarcza w zupelnosci!! :)

raz jak robilem przy autku to mialem wlaczone radyjko + 4 glosniczki :twisted: i po ok. 8 godz grania akumulatorek sie rozladowal!! :wink: ponowne ladowanie i wszystko gra!! 8)

pozdr

Guest nowikg

W moim dieselku wstawiłem w 99r Bannera 72Ah rewelacja do dziś bez jakiejkolwiek usterki tylko co pół roku sprawdzam poziom elektrolitu i jak trzeba to uzupełniam. Polecam tą firmę

• 9 months later...

Wracam do tematu od tamtego czasu jakoś mój stray aku dawał rade ale juz chyba na niego czas, widze ze ciezko juz mu idzie krecenie a co dopiero jak beda pozadne mrozy, ostatnio ladowalem go 7godzin i prad ladowania nie spadl tak wiec juz czas na niego.

Do 1,4 zalecaja 45Ah tylko powiedzcie mi jakiej firmy? i czy osbługowy czy bez?

nie ma co kupywac za duzego bo alternator doladuje go tylko i tak do tego poziomu do ktorego jest przeznaczony czyli np jesli max to 42 to 50 naladuje na 42

• 2 weeks later...
Guest Domino

Nie czekając jak całkiem mi siądzie stary aku kupiłem nowy Akuma 45Ah prąd rozruchu 420A kręci bardzo ładnie, dałem 130pln 2 lata gwarancji pozdrawiam.

• 1 year later...
Guest Florkowicz

Witam,

Nawiązując do założyciela wątku, ale z modyfikacją na 1.6. Podzielcie się, posiadacze 1.6, jaki akumulator Wam służy i jak go oceniacie - szczególnie w warunkach zimowych. Bardziej chodzi mi o parametry aku niż o markę. Zastanawiam się nad wymianą i chciałem zebrać opinie.

Jednocześnie, może ktoś wie, jakie akumulatory (parametry) były

oryginalnie w tych samochodach?

pozdr.!

Florkowicz