Guest Pawel99 Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 ech...skasowało mi się i muszę ponownie... jak wygląda kompletny, gotowy do montażu używany halogen do N16? Czy oprócz reflektora jest jeszcze jakaś np. doczepiana ramka montażowa? i jeszcze jedno...jak wyjąć zaślepkę ze zderzaka:)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest elcoruso Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Jest jeszcze taki zaczep. W czawartek zakladam u siebie to potem powiem co i jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest qbas Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 ech...skasowało mi się i muszę ponownie... jak wygląda kompletny, gotowy do montażu używany halogen do N16? Czy oprócz reflektora jest jeszcze jakaś np. doczepiana ramka montażowa? i jeszcze jedno...jak wyjąć zaślepkę ze zderzaka:)? Po liftingu wymienia się załość z grillem. Przed liftingiem sięgasz pod zderzak i od strony wewnętrznej masz 2 ząbki a od strony zewnętrznej 1 ząbek. Ząbki sa zbudowane na zasadzie klinu więc odchylasz je do wnętrza zaślepki i wypychasz zaślepkę na zewnątrz. i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pawel99 Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 mam taką przed liftingiem:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Krzewik Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Panowie ma prośbe. Mam już zamontowane halogeny pod wiązki w N16 ale nie wiem co dalej jaki przekaznik itd. Wiem że wszystko jest opisane w przedziale "zrób to sam" ale mi nie chca wyswietlic sie zdjecia co gdzie i jak podłączyć stąd moja prośba jakby którys z was miał te fotki byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDRaid Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Mógłby ktoś podać mi, jaką średnicę mają halogeny w wersji po liftingu? Zamierzam zamontować światła dzienne, a kratki w ciemno nie kupię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mietzsche Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 (edited) halogeny mają średnicę chyba 95 mm, (mierzyłęm w pionie wysokość chalogenu - trudno powiedzieć jaka bedzie dobra średnica, ponieważ szkło zewnętrzne jest elipsą). ja bym tutaj ostrożnie podszedł do tego - i zastanawiał bym się nad kupnem 90mm - ale jeszcze kogoś proszeę o wypowiedzenie się. jak mierzyłem otwór w tej ozdobnej kratce na halogen, to w poziomie ma ok 105mm, a w pionie ma ok 95mm. ja planuje kupić jakieś okrągłe światła do jazdy dziennej (chyba 90mm żeby się nie odróżniały) i je "wkleić" obok przeciwmgłowych (jakieś 3 cm obok, w stronę środka - patrzyłem na budowe zderzaka i tej kratki i to chyba bedzie najlepsze i najprostsze miejsce na montaż) Edited July 3, 2013 by Mietzsche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDRaid Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 (edited) halogeny mają średnicę chyba 95 mm, (mierzyłęm w pionie wysokość chalogenu - trudno powiedzieć jaka bedzie dobra średnica, ponieważ szkło zewnętrzne jest elipsą). ja bym tutaj ostrożnie podszedł do tego - i zastanawiał bym się nad kupnem 90mm - ale jeszcze kogoś proszeę o wypowiedzenie się. jak mierzyłem otwór w tej ozdobnej kratce na halogen, to w poziomie ma ok 105mm, a w pionie ma ok 95mm. ja planuje kupić jakieś okrągłe światła do jazdy dziennej (chyba 90mm żeby się nie odróżniały) i je "wkleić" obok przeciwmgłowych (jakieś 3 cm obok, w stronę środka - patrzyłem na budowe zderzaka i tej kratki i to chyba bedzie najlepsze i najprostsze miejsce na montaż) Dzięki, to kupi się 90 mm i dorobi obwódkę plastikową albo wytne z obecnej kratki koło d=90cm i będzie na styk Edited July 3, 2013 by SDRaid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mietzsche Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 widze na zdjęciu (profilowym) wózek i mniemam że to właśnie Twój, i w Twojej wersji nie ma halogenów. nie myślałeś kupić na Alle-wszystko tą kratke (atrape) z gotowymi dziurami?? za 50 zł kupisz i już będą łądnie wycięte, a tą sprzedaż (jak dobrze pójdzie to zarobisz). co najwyżej dobobisz tylko otwory w zderzaku (nie wiem czy są) i ewentualnie przerobisz montaż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDRaid Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 widze na zdjęciu (profilowym) wózek i mniemam że to właśnie Twój, i w Twojej wersji nie ma halogenów. nie myślałeś kupić na Alle-wszystko tą kratke (atrape) z gotowymi dziurami?? za 50 zł kupisz i już będą łądnie wycięte, a tą sprzedaż (jak dobrze pójdzie to zarobisz). co najwyżej dobobisz tylko otwory w zderzaku (nie wiem czy są) i ewentualnie przerobisz montaż Ale halogeny nie są mi potrzebne, bo w mgle i tak wolę bez, a jak kupię tą kratkę to zostanie 1,5 cm i 0,5 cm luki Chociaż wychodzi 0,75 i 0,25 na stronę więc może faktycznie tak będzie lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomzyl Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Tylko taka kratka gotowa, to przynajmniej jest sztywna, a nie jak w ciętej gdzie może się wsio połamać i co wtedy ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts