Guest BARDOPOND Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Witam Szanownych Forumowiczów, Proszę o następującą informację. Zamierzam zakupić zmieniarkę pokładową na 6 płyt CD MODEL PP-2538T. Czy tą zmieniarkę będzie obsługiwać każdy montowany fabrycznie radioodtwarzacz. Z tego co wiem są dwa modele radioodtwarzaczy montowanych w N16. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vqsoft1 Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Witam Szanownych Forumowiczów, Proszę o następującą informację. Zamierzam zakupić zmieniarkę pokładową na 6 płyt CD MODEL PP-2538T. Czy tą zmieniarkę będzie obsługiwać każdy montowany fabrycznie radioodtwarzacz. Z tego co wiem są dwa modele radioodtwarzaczy montowanych w N16. Pozdrawiam jesli radiodtwarzacz ma na panelu napise w stylu cd changer to pewno obsluzy zmieniarke.. co do zmieniraki to jesli ona jest pod nissana to napewno zadziala. ja np mam zmienirke z primery PN-2475F i dziala wysmienicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 ja np mam zmienirke z primery PN-2475F i dziala wysmienicie. To dobra wiadomość, że zmieniareczkę udało sie podłączyć i wszystko gra jak powinno. Jeśli chodzi o sterowania zmieniarką to mój przedmówca wyjaśnił chyba wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vqsoft1 Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 ja np mam zmienirke z primery PN-2475F i dziala wysmienicie. To dobra wiadomość, że zmieniareczkę udało sie podłączyć i wszystko gra jak powinno. Jeśli chodzi o sterowania zmieniarką to mój przedmówca wyjaśnił chyba wszystko. no udalo sie podlaczyc , dziala fajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BARDOPOND Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Dzięki za informacje. Zmieniarka jest typowo Nissan'owska natomiast na panelu radioodtwarzacza nic nie pisze. Jest przycisk SRC / zmiana trybu pracy / tylko nie wiem czy jednym z trybów pracy jest tryb CD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 9, 2005 Share Posted March 9, 2005 Jeśli nic nie pisze to może być problem. Przycisk SRC zmienia tryb pracy z radia, na CD i kasetę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Toshiro Posted March 9, 2005 Share Posted March 9, 2005 Jeśli nic nie pisze to może być problem. Przycisk SRC zmienia tryb pracy z radia, na CD i kasetę. Tu Miśek ma racje ja ten temat wałkowałem z paroma serwisami i tylko radia z magnetofonem i napisem cd changer to musi sterować jesłi nie ma napisu nie steruje w 100% Zostaje albo zmiana radia albo wejść po FM ale to słaba jakość odbioru. :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 9, 2005 Share Posted March 9, 2005 Czyli nie udało się nic załatwić w serwiesie :?: Do radia na cd nie mozna podłączyć zmieniarki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Toshiro Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Czyli nie udało się nic załatwić w serwiesie :?: Do radia na cd nie mozna podłączyć zmieniarki. DOkładnie tak nic sie nie da zrobić :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :twisted: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 To czeka Ciebie wymiana radia lub sprzedzaz zmieniarki. :!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Toshiro Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Niestety tak wyjmuje zmieniarkę spakuje do kartonu i sprzedaje wraz z adapterem do Nismo :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Szkoda a miało być tak Piknie!!!! :wink: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Chętnych nie powinno zabraknąć. Temet zmienierki wciąż przewija sie przez forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Toshiro Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Taką też mam nadzieje cichą :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BARDOPOND Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Witam ponownie, Jeśli ktoś potrzebuje zmieniarkę pokładową na 6 CD + kabel z wtykami do almerki N16 to bedę miał do sprzedania od jutra. Cena myślę dość atrakcyjna - 550 PLN. Uwaga, jak wyżej opisano w postach radio musi być przystosowane do obsługi zmieniarki CD ( radioodtwarzacz premium ) Zdjęcia przesyłam na e-maila. Pozdrawiam[/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Proponuje zamieścić ogłoszenie w dziale "części sprzedam/kupie". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BARDOPOND Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Sorry, jestem nowy. Myslę że stara gwardia mi wybaczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Nie ma problemu. Każdy z nas był kiedyś nowy i popełniał błędy. Ale wiadomo każdy też się uczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Toshiro Posted March 11, 2005 Share Posted March 11, 2005 Nie tym razem ci wybaczymy ale żeby to było ostatni raz he he :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bernas1977 Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Czy każda zmieniarka Clariona CV707 będzie pasować do mojego radia (seryjne w modelu 2002 sprzed liftu), czy może ma to być jakaś specjalna dla nissana? Wiem, że już było, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vqsoft1 Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Czy każda zmieniarka Clariona CV707 będzie pasować do mojego radia (seryjne w modelu 2002 sprzed liftu), czy może ma to być jakaś specjalna dla nissana?Wiem, że już było, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem... cv707 pasuje do nissana,ale byly montowane dwa rodzaje radii jedne nie obslugiwaly zmieniary, Jesli masz na radiu napisane CD chenger to radio obsluguje zmieniarke! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zarno Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 witam Mam pytanie dotyczace pokladowej zmieniarki cd do nissana almera r 2000. Chcialem zakupic zmieniarke na allegro ale nie wiem czy bedzie dzialac z moim fabrycznym radiem. Wedlug mnie nie powinnko byc problemow ale chcialem sie jeszcze Was poradzic. Link do mojego radia podaje ponizej: PN-1628M-N http://www.erta.ru/base/nissan/ct098.shtml Link zmieniarki z allegro: http://allegro.pl/item122917260_zmieniarka...do_nissana.html Aha jeszcze jedno pytanie slyszalem ze jest taak mozliwosc ze podlaczajac zmieniarke bede musial jakis kod wpisac? Pozdrawiam Wszystkich Z gory dziekuje za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcink Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 A masz kabelek radio - zmieniarka ?? Marcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zarno Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 No wlasnie nie wiem czy ten klient co sprzedaje zmieniarke dorzuca do tego kabel. Orientuje sie ze te dwie prostokatne wtyczki to sa do zmieniarki, a na zdjeciu jest tylko jedna wtyczka. Jesli nie bede mial tej wizaki kabla to jaki jest mniej wiecej koszt zakupu tego krotkiego kabelka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vqsoft1 Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 No wlasnie nie wiem czy ten klient co sprzedaje zmieniarke dorzuca do tego kabel. Orientuje sie ze te dwie prostokatne wtyczki to sa do zmieniarki, a na zdjeciu jest tylko jedna wtyczka. Jesli nie bede mial tej wizaki kabla to jaki jest mniej wiecej koszt zakupu tego krotkiego kabelka. wiazka zmieniarki ma 1 wtyczke. do tego sa 3 kable jeden + po stacyjce drugi+ stały trzeci - masa wszystkie te napiecia znajdziesz na zasilaniu radia i tam musisz sie wlutowac co do kodu to moze sie okazac ze po odlaczeniu napiecia z radia urzadzenie po podladczeniu bedzie wymagalo kodu. Kod ten powinienes dostac wraz z samochodem ( jednak ja go nie dostalem) w zwiazku z tym zwrocilem sie do nissana o zdobycie kodu. zrobili to bez problemow i za free. Jednak utrata kodu moze Cie nie spotkac.! ja wypinalem radio tysiace razy i nigdy kodu nie wpisywalem. pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zarno Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Czyli ta zmieniarka co podalem w linku powinna pasowac. [ Dodano: Sro 30 Sie, 2006 19:29 ] Mam jeszcze jedno pytanie czy ta wiazke co leci od radia do zmieniarki da sie jakos czyms zastapic bo koszt tego w aso poprostu jest zartem 180 za kawaleczek kabelka. [ Dodano: Sro 30 Sie, 2006 19:31 ] Mam jeszcze jedno pytanie czy ta wiazke co leci od radia do zmieniarki da sie jakos czyms zastapic bo koszt tego w aso poprostu jest zartem 180 za kawaleczek kabelka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts