Guest darecki Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Dziś zauważyłem, że mam 'slabe' ssanie, auto stało pod chmurką [-14], odpaliło bez problemu, silniczek pracował jakby miał za wolne obroty i jakby chciał co chwila zgasnąć. Oboty w okolicach 1000, po rozgrzaniu normalnie około 800. Wcześniej tego nie zauważyłem, poniewaz autko stoi przeważnie w garażu pod domem i tam temp jest zawsze na +, a po odpaleniu też miał około 1000 ale pracowal jakby lepiej {różnica temp}. Czy to ma coś wsplnego z EGR, mam odcięty. Jak nie to co to za przyczyna. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwinto Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 U mnie zawsze zaraz po uruchomieniu silnika mam obroty na poziomie 1 tysiaca. I wcale nie gasnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darecki Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Ja dotej pory niezwracałem na to uwagi, ale przy -15 wydawało mi się że powinny być wyższe. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest n15_krk Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 GA14DE trzyma na zimnym (przy temp. otoczenia ponizej 0 st C.) jakies 1200-1300 obr/min pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.