Misiek Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Moja almerka ma juz przelatane przez 2,5 roku ok 50 tyś. i zastanawiam się czy nie warto juz wymienić filtra paliwa. Zgodnie z instrukcją należy kontrolować co 12 miesięcy. Na przeglądzie nigdy jeszcze go nie wymieniali. Jak czesto wymieniacie u siebie :?: :?: :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vqsoft1 Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Moja almerka ma juz przelatane przez 2,5 roku ok 50 tyś. i zastanawiam się czy nie warto juz wymienić filtra paliwa. Zgodnie z instrukcją należy kontrolować co 12 miesięcy. Na przeglądzie nigdy jeszcze go nie wymieniali. Jak czesto wymieniacie u siebie :?: :?: :?: hm a w almie nie jest on przypadkiem bezobslugowy? tak gdzies wyczytalem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pavoolon Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 mi mechanik powiedzial ze nie ma jak chcialem wymieniac, jest tam cos w rodzaju filtra zeby zanieczyszczenia nie lecialy ale sie tego nie wymienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 20, 2005 Author Share Posted March 20, 2005 Powiem otwarcie, ze tez się nad tym zastanawiałem. Czemu w instrukcji nie ma np. podanej wymiany co 60 tyś km. Muszą to sprawdzić w ASO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 No i ASO potwierdziło to co mówiliście. W N16 nie ma filtra paliwa jest tylko jakieś cudo zintegrowane z pompą paliwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Toshiro Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 NO chyba nie chcesz powiedzieć że co jakiś czas mamy zmieniać pompę :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 Nie nie. To urządzonko jest bezobsługowe. Powinno działaś bez zarzutu przez długie lata. Chodziaż jak powiedzieli mi w serwisie zdarzaja sie przypadki, że trzeba wyjąć pompę, rozebrać i dokładnie wyczyścić. Ale to wszytsko zależy od jakości poliwa jakie lejemy do naszych furek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Monia Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 dokładnie tak, filtr jest niby bezobsługowy, jest tam tylko jakiś odstojnik.....dziwna sprawka, bo jednak wolałabym żeby był wymienny ;-) jakoś ciężko mi zaufać tego typu urządzeniom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Toshiro Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 [ jakoś ciężko mi zaufać tego typu urządzeniom No no masz rację i ja jakoś do końca w te samorobiące śię tam coś czy bez obsługowe nie wirzę za mocno. :cry: :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 Tak na mój rozum to takie urządzenie jak filtr powinno być wymienne. W inny nissanach jak Primera jest filtr, który wymienia się co np. 60 tyś km i jest spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pietia_pk Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 Czy filtry w primerze 2.0D są takie same jak w Almerze 2.0D ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawcioman Posted June 18, 2006 Share Posted June 18, 2006 No niestety w Almerce N16 nie ma filtru paliwa. Niestety bo przy naszych realiach paliwowych ten smieszny odstojnik moze po paru latach nie dac rady, a wtedy duzy zonk i bedzie szlo po naszej kieszeni :sad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZ3RYF Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Niestety bo przy naszych realiach paliwowych ten smieszny odstojnik moze po paru latach nie dac rady Ale to wszytsko zależy od jakości poliwa jakie lejemy do naszych furek. dokladnie to samo przyszlo mi na mysl, na PL rynek powinni wypuscic wersje z wymiennym filtrem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts