Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P10] montaż obrotomierza

Guest pk007
 Share

Recommended Posts

Guest pk007

Witam

Mam pytanko odnośnie wymiany samego modułu obrotomierza w P10, otoż czy ktoś przeprowadzał od początku do końca taką operację?? Jeżeli nie czy ktoś może stwierdzić jednoznacznie skąd idzie sygnał z cewki czy z ECU bo nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. I czy jak oddam to do jakiegoś elektro-mechanika to będzie wiedział co i jak i jakie pieniądze może za to wziąść??

ok dzięki , a może wiesz jak z tym sygnałem czy z Ecu czy z cewki??

nie wiem. będę w domu to sprawdzę na schemacie. zapraszam na GG...

ja u siebie naprawialem obrotomierz bo troche szwankowal :?

wedlu schematu w wyd. Auto sygnal niby idzie z rozdzielacza zaplonu, ale niech sie wypowiedza spece jeszcze, nie chce Cie wprowadzac w blad.

pozdrowka

wg schematu Haynes - sygnał idzie z modułu zapłonowego, przewodem do zestawu wskaźników i do ECU. czyli jeśli sygnału nie ma przy wskaźnikach, to na pewno można gowziąć... z ECU i z modułu zapłonowego.

• 1 year later...
Guest alexwa

Borykam się właśnie z podpinaniem obrotomierza i zgłupiałem, ponieważ mam dwa schematy i na jednym sygnał brany jest z ECCS - pinu 2 , a na innym z pinu 3., a poza tym, nie mogę dostać rozrysowanego złącza ECCS. Może ktoś z Was ma taki schemat, gdzie dokładnie pokazane jest skąd brać sygnał. Bo w sumie prościej jest pociągnąć kabelek z cewki z cewki zapłonowej, ale nie jestem pewien czy to będzie dobrze.

Już w wielu P10 2.0 LX które w miejsce zegarka montowałem obrotomierz, wszystko jest plug and play nic tylko wyjąć zegar i wsadzić w jego miejsce obrotke.

Mowa o primerach bez NATS. Wystarczy zamiana samego zegarka na obrotke - reszta pozostaje twoja. Mowa o benzynowych silnikach 2.0 na jednopunkcie i wielopunkcie.

a wiecie moze gdzie sie podlacza obrotomierz w DIESLU P10??

Guest radek2109

ostatnio też nie wiedziałem, szukałem na forum i nikt nie wiedział, ale mi to znawcy:) w serwisie osły też nie wiedzieli, musieli w schemat patrzeć, nie chciałem im zawracać głowy, to sam sie tym zająłem, otóż sygnał bierze z pompy wtryskowej, na górze jest czujnik tam gdzie linka gazu sie konczy, jest on elektroniczny, trzy kabelki z niego odchodzą, także jeśli masz tylko sam obrotomierz, to szukaj czujnika, bo ja po wielkich staraniach znalazłem

radek2109 - ten pan zasługuje na pochwałę, watro do działu zrób to sam dać ktorki opisik z paroma fotkami pt. "Podłanczanie obrotomierza w Diselu Primera/Sunny"