Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] odciecie pompy paliwa

wik

Recommended Posts

Witam. Posiadam swoja almerke od niedawna(mój 1 samochód), chciałem sobie zrobić takie coś jak odcięcie pompy paliwa zainstalowałem wyłącznik na kablu (czarno-żółty) który sie znajduje w lewym progu (coś takiego było opisane w 1 poście) ale niestety nie działa to, a co najfajniejsze w tym kablu wogule nie płynie prąd. Moja alma to sedan japończyk 1,8 z 2000r. może mi ktoś coś poradzić bo na elektryce w samochodach to ja sie za bardzo nie orientuje.

Z góry dzięki za jakieś wskazówki.

Zły kabel, lub ktoś bez pojęcia Ci to robił. Znajdź mój temat odnośnie podgrzewania lusterek. Luknij na zdjęcia i opis. Obok przekaźnika grzania tylnej szyby jest przekaźnik pompy paliwa (ten czarny). Jego odcinasz i po sprawie.

dzieki ,link znalazłem a mam jeszcze takie pytanko czy takir zabezpieczenie antykradzieżowe jak to odcięcie nie psuje pompy i czy jest cos lepszego co mozna zrobic samemu niechodzi mi o alarm i gps tylko jakieś samoróbki. Jak coś to możemy sie spotkać p_flori w krakowie bo mam w tym tygodniu samochód tutaj

Guest Yaroo

Takie samoróbki to jeden z lepszych sposobów na złodzieja - bo to rozwiązanie niestandardowe i koleś będzie zdrowo kombinował zanim znajdzie problem a do tego czasu to sobie kradzież podaruje.

ja w N15 miałem taki patent że nawet jakby tapicerkę zaczeli pruć to by nie znaleźli :D

puszczę ci info na PW

dzieki ,link znalazłem a mam jeszcze takie pytanko czy takir zabezpieczenie antykradzieżowe jak to odcięcie nie psuje pompy i czy jest cos lepszego co mozna zrobic samemu niechodzi mi o alarm i gps tylko jakieś samoróbki. Jak coś to możemy sie spotkać p_flori w krakowie bo mam w tym tygodniu samochód tutaj

Nie. nie psuje pompy. tylko na rozgrzanym silniku auto zapali i silnik popracuje ok. 5-6 sekund zanim zgaśnie. (ciśnienie w listwie jeszcze spowoduje jego unieruchomienie na chwilę.) Błędów ECU też nie wywali.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...