Noar Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 Witam. Mam pytanie w sprawie osłony silnika. Z ile elementów się składa? Na allegro w są trzy rodzaje do P11 i każdy twierdzi, że to jest osłona kompletna (3,4 lub 5 elementów). Jak to wygląda w waszych autach? Dodam, że mam silnik 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitko Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 U mnie są 3 osłony - 2 poziome po obu stronach belki na której leży silnik + 1 boczna z prwej strony(pionowa) osłaniająca koła pasowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest thhor Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Zakładałem do siebie nowe osłony P11 2.0 TD . U mnie jest w sumie 5 szt. 1- taka długa wąska pod chłodnicą 2- lewa strona silnika 3-prawa strona silnika (skrzynia) 4- lewa strona przy nadkolu i zasłania dół (troche) paski klinowe. 5- prawa strona przy nadkolu i zasłana trochę skrzynię Ale po założeniu wszystkich i tak silnik jest odkryty , ogólnie nie ma takiej osłony żeby przykryła cały silnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noar Posted June 26, 2008 Author Share Posted June 26, 2008 U mnie jest jeszcze ta osłona pod chłodnicą. Chce kupić chociaż tą część która osłania paski klinowe i alternator. Całą maskę mam przez to zapaskudzoną. Ale po co mam wydawać 200zł na 5 elementów skoro mogę kupić 3 za 100zł. Proszę o sprawdzenie jak ktoś ma Primerę P11 z silnikiem 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Stanko Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Mam pourywane wszystkie te osłony pod silnikiem i potrzebuje kupić i je założyć, ale faktycznie ciężko będzie je dobrać. czy do mojego lifta beda pasować osłony z rocznika 96-00? np takie: Aukcja Pozdr. [ Dodano: Pią 27 Mar, 2009 09:36 ] Nie żebym się narzucał ale czy któryś z klubowiczy posiadający primere p11.144 lub najlepiej Wp11.144 mógłby zerknąć pod spód auta i zobaczyć z ilu części składają się jego osłony silnika? Bardzo bardzo by to pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EzE Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Mam P11 1.6 16V . U siebie mam 5 osłon też mam poszarpaną - PRAWĄ stronę(pasażera) przy nadkolu która zasłania dół (trochę) ALTERNATOR i paski klinowe porwałem ją z rok temu w zimie.... Ostatnio zainwestowałem w (paski 4 tyg temu) i alternator-250zł(tydz temu). Szkoda wywalać by było ponownie kasę... więc też muszę taką kupić... dodatkowo syfi się pod machą.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.