Guest kkf Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Mam pytanko w kwestii chromowanego zderzaka tylnego. Wgniotłem go delikatnie opierając się o słupek. Niby nic ale wygląda to paskudnie i boli za każdym razem jak tam patrzę. Mieliście takie przygody? Czy w ASO bawią się w prostowanie czegoś takiego i zlecają chromowanie czy od razu "zalecają" wymianę na nowy? Nie bardzo mam czas żeby ganiać po prywaciarzach, szukać, chromować itp. Jeśli ktoś miał podobny problem będę wdzięczny za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 AC niemasz ? ASO preferuje wymiane na nowe... Zajedz do jakiegos blacharza i zapytaj co on o tym sądzi może coś podpowie ewentualnie spytaj się w aso co proponują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest biernik Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Taniej wyjdzie jak sobie kupisz ten zderzak niż przez ASO z AC Zwyżka zawsze szarpnie więcej niż to warte Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Taniej wyjdzie jak sobie kupisz ten zderzak niż przez ASO z ACZwyżka zawsze szarpnie więcej niż to warte to zależy.. ja mam auto na firmę jak pewnie większość navar... w moim przypadku niema zniżek ani zadużych zwyżek w zależności jakie masz AC. Za wymiane częsci z AC o wartości ~ 3000 zł wzwyżke miałem ok ~100 zł więc wg mnie nadal warto wymieniać z AC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red1 Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 sido a jak wyglada zwrot kosztow za naprawe z ac, naprawiam, place, biore fakture i z nia do ubezpieczalni po zwrot z ac czy mam im zglosci wczesniej ze np padla mi pompa wspomagania i ze ja naprawiam w aso wiec maja mi za nia zaplacic?? bo sypnelo mi sie w innym aucie pare rzeczy i koszt naprawy jest dosc spory i chce z ac to wziac ale obawiam sie ze czegos nie zrobilem i ze d*pa blada :-P Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 sido a jak wyglada zwrot kosztow za naprawe z ac, naprawiam, place, biore fakture i z nia do ubezpieczalni po zwrot z ac czy mam im zglosci wczesniej ze np padla mi pompa wspomagania i ze ja naprawiam w aso wiec maja mi za nia zaplacic?? bo sypnelo mi sie w innym aucie pare rzeczy i koszt naprawy jest dosc spory i chce z ac to wziac ale obawiam sie ze czegos nie zrobilem i ze d*pa blada :-P Pozdro! Ja zawsze robie to bezgotówkowo. Np uszkodziłeś swój zderzak . Jedziesz do Aso (w moim przypadku ASO jesy autoryzowanym partnerem Allianz gdzie mam AC) i na miejscu zgłaszam szkodę podpisuje dokumenty umawiam się na wymiane. Po wymianie podpisuje ze wykonano i wracam do domu.. Reszte formalonosci zalatwia ASO z Allianzem szybko sprawnie i bez stresu .... zero pytań o koszty itp. A co do części pompy itp co piszesz to niewiem czy to podlega pod AC.. może bardziej pod gwarancje. Chyba że pompie uszkodziłeś na wskutek uderzenia jakiegoś lub wypadku to wtedy jak najbardziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red1 Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 spoko, dzieki. Dzisiaj jade odebrac auto wiec i tak bede musial sypnac kasa :-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kkf Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Taniej wyjdzie jak sobie kupisz ten zderzak niż przez ASO z ACZwyżka zawsze szarpnie więcej niż to warte to zależy.. ja mam auto na firmę jak pewnie większość navar... w moim przypadku niema zniżek ani zadużych zwyżek w zależności jakie masz AC. Za wymiane częsci z AC o wartości ~ 3000 zł wzwyżke miałem ok ~100 zł więc wg mnie nadal warto wymieniać z AC. A widzisz. Wlasnie o to mi chodzilo. Tez mam autko na firme. Musze sprawdzic dokladnie jak wygladaja warunki mojego AC. Wlasnie stad moje pytanie. Uszkodzenie jest na tyle male ze szkoda zglaszac i robic sobie zwyzke ale jesli wyglada to tak jak mowisz to bardzo dobrze. Dzieki za podpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.