Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] Problem z zablokowaną tylną kanapą w sedan

Guest hizi
 Share

Recommended Posts

Witam.

Zwracam się z prośbą do użytkowników Primery P11 2000r. sedan o pomoc w sprawie j.w.

Ta szersza część kanapy z pasem środkowym nie chce się złożyć, coś się zacięło, przy czym pas środkowy działa normalnie. Być może ktoś z posiadaczy Primery spotkał się z podobnym problemem, tak więc proszę o pomoc.

Pzdr

Witam kolego "hizi" a przypadkiem nie masz zablokowanej kanapy w sedanie jest mozliwość blokady kanapy luknij do bagaznika na tylnej kanapie powinny być takie przyciski lock-open po lewej i prawej stronie przynajmniej ja mam taka mozliwość w swojej P10 a jesli to nie pomoze to moze jakieś ciegno sie urwało powodzenia w naprawie i napisz co bylo przyczyna :)

Albo jestem ślepy albo w P11 z 2000r. po liftingu nie ma takich przycisków, czy przełączników takich chociażby jak przy drzwiach tylnych.

hizi, chodzi ci o kanapę (siedzisko) czy oparcie?

• 2 weeks later...

chodzi mi oparcie kanapy, które składa się z dwóch nierównych części i tą szerszą część nie jestem w stanie złożyć.

hizi, a przysisk który znajduje się w gornej części kanapy obok zagłówka masz dobry - czy wpadł ci do środka i nie działa. Jeżeli ci wpadł bierz w łapę płaski śrubokręt i wyciągnij go. Masz tam 2 stalowe bolce, a w plastikowym guziku od spodu 4 uchwyty na nie - jeżeli te uchwyty masz połamane - proponuje poszukać gdzieś takiego plastiku a jak nie to ręcznie otworzysz wciskająć ten pręt bliżej bagażnika.

• 2 weeks later...

hizi, zdejmij ten przycisk używając płaskiego śrubokręta i spróbuj "ręcznie" za dźwignie pociągnąć/wcisnąć - może się uda.

• 5 years later...
Guest nastrandamus

Hej,

w moim przypadku przycisk pękł a metalowa dźwignia latała luzem i ją wyjąłem. Czy jest jakiś sposób na złożenie tej kanapy?. Próbowałem długim płaskim śrubokrętem coś zdziałać wciskając na czucie ale tam nic nie widać.

Proszę o pomoc bo w weekend muszę jakoś przewieść wannę :)

dzięki