Guest wojtek4wd Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Czy ktoś miał już do czynienia z kontrolką filtra cząstek stałych ? Instrukcja podaje że jak się takowa zapali to trzeba jechać przez chwile ponad 80km/h i powinna zgasnąć. Raz mi zgasła - i było OK, pytałem w serwisie, ale ( Eurocar w Kraku) Oni jak zwykle nic nie wiedzą - powtarzają instukcję o 80km/h i tyle. Dziś gdy wracałem z nad morza znów się cholera zapaliła i to po jeździe ponad setką przez 150km - efekt jest bardzo wkurzający bo auto przechodzi w tryb awaryjny i nie jest się w stanie wyciągnąć pod górki przed Krakowem ( średnio 40-50km/h :kosci: ) Może ktoś już to przerabiał ??? pozdr Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 pytałem w serwisie, ale ( Eurocar w Kraku) Oni jak zwykle nic nie wiedzą - powtarzają instukcję o 80km/h i tyle. Może ze stróżem gadałeś? powtarzają instukcję o 80km/h i tyle. Jeśli to nie pomaga to regeneracja trybem serwisowym, czyli w ASO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bova Posted July 19, 2008 Share Posted July 19, 2008 ...jezeli zapalila sie kontrolka i filtr nie zostal prawidlowo przepalony to ASO zaleci napewno wymiane oleju - jako niezbedna w tym przypadku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.