Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Pytanko o szybkość jazdy na autostradzie na długiej tr

Guest przemekboss

Recommended Posts

Guest przemekboss

Witam mam takie pytanko ponieważ wybieram się w sierpniu na wakacje do Chorwacji ( ok 1300 km w jedną stronę) będę jechał autostradami prawie całą drogę almerka jest z 2001 r i ma przejechane niecałe 70.000 km generalnie żadnych zarzutów autko naprawdę super... chodzi mi o to że trasę chcę zrobić w ok. 16-18 godzin i mam pytanko jaka prędkość będzie bezpiecznadla silnika czy jak będę jechał 160 km na autostradzie praktycznie cały czas z jakimiś postojami 15 minut to nie zarzyłuje silnika? czy nie dostanie za bardzo w "d*pę" czy lepiej ograniczyć prędkość jak tak to do ilu żeby nie żyłować jej tak bardzo dodam że od roku mam gaz sekwencje chodzi bez zastrzeżeń i zamierzamy jechać w 4 z bagarzami ... co radzicie jak pokonujecie takie trasy i jak wasze almerki to znaszą ? czy nie ma żadnych problemów i co dobrze sprawdzić przed taką podróżą .... pozdrawiam a za pomoc dziękuję :)

chodzi mi o to że trasę chcę zrobić w ok. 16-18 godzin i mam pytanko jaka prędkość będzie bezpiecznadla silnika czy jak będę jechał 160 km na autostradzie praktycznie cały czas z jakimiś postojami 15 minut to nie zarzyłuje silnika?

Czy dobrze rozumiem, ze chcesz jechać cały czas 16 godzin tylko z kilkoma przerwami po 15 minut ??

Do chorwacji tzn gdzie dokładnie jedziesz? i napisz jaką trasę wybrałeś z ciekawości :) też się wybieram ale we wrześniu i niestety daleko bo gdzieś w okolice dubrownika i też mam dylemat jak jechać :)

Co do prędkości to tyle ile fabryka dała :one: żartuję lepiej nie szarżować i przepisowo ew +10km/h na autostradzie i tak dobra średnia wyjdzie :)

Jaki masz silnik 1,5 czy 1,8?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...