Guest Nestor Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Mam dziwny problem na wylaczonym zaplonie wycieraczak dzial i mozna regulowac swobodnie predkosci natazenia ruchu wycieraczki. Spotkal sie ktos z takim problemem? Nigdzie nie moglem znalezc tego na forum, jesli jest taki temat musze sie jakos lepiej nauczyc szukac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mas Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Działa na wyłączonym zapłonie czy w pozycji ACC? Na kluczyku w pozycji ACC powinny działać a jeżeli działają na wyjętym kluczyku to jest coś nie tak - trzeba by wtedy rozebrać stacyjkę i zobaczyć jak to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nestor Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 No to bylo dziwne, bo podczas deszczu wlaczylem wycieraczk jak juz dojechalem na parking przed sklepem szybko wyskoczylem, zamknalem samochod i poszedlem do sklepu. Wracajac deszcz juz nie padal a wycieraczki dalej chodzily Ps. bardzo podoba mi sie regulacja czasu wlaczenia wycieraczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rentgen Posted July 18, 2008 Share Posted July 18, 2008 Tak jak napisał Mas zapłon wcale nie musi być włączony .... Wystarczy, że zostawisz kluczyk w pozycji ACC i też wycieraczki będą pracowały w pełnym zakresie... Podobnie jest np. z radiem... Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nestor Posted July 19, 2008 Share Posted July 19, 2008 Rntgen: Przeczytaj uwaznie co pisze i co ludzie pisza, napisalem wyraznie ze kluczyki sa wyjete samochod zamkniety a wycieraczki dalej chodza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rafo Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 Możesz mieć problem ze wzmacniaczem wycieraczek przednich, to podobnie jak u mnie.Możesz sprawdzić czy masz jakąś czarną skrzyneczkę z prawej strony ścianki działowej komory silnika(patrząc od przodu samochodu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablllo90 Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 mam ten sam problem wycieraczki działają nawet jak wyjmie się kluczyk ze stacyjki, radio także gra... problem ze stacyjką?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimm Posted April 16, 2012 Share Posted April 16, 2012 A sprawdzaliście przekaźnik, może się zawieszać ? Jeśli dobrze pamiętam jest on pod maską w czarnej podłużnej skrzynce po lewej stronie patrząc na silnik. Jeśli macie rozpiskę pod pokrywką to oznaczenie jest jego - wipers, jeśli nie macie to powinien być w prawym dolnym rogu lub nasłuchujcie cykania podczas uruchomienia wycieraczek żeby zlokalizować przekaźnik Co do radia, to raczej jest podpięte dodatkowe napięcie pod czerwony i żółty przewód w radyjku, dlatego gra na wyłączonej stacyjce ( mam tak samo ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek2812 Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 A zobacz no czy działa wtedy zapalniczka. jeśli tak to szukaj winy w obwodzie przekaźnika wyposażenia dodatkowego załączanego przez przekręcenie stacyjki na pierwszą pozycje ACC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablllo90 Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 ok sprawdze tak jak mówicie, ale oprócz tego dziś odkryłem że mogę włączyć nawet światła bez kluczyka.., a więc tak wyjąłem przekaźnik wyposażenia dodatkowego no i wtedy nic nie działało ze stacyjką i bez, czyli ok; potem wpiąłem inny przekaźnik w to miejsce identyczny no i nic dalej to samo, światła działają bez kluczyka w stacyjce, radio też i wycieraczki też, jedyne co mi wtedy nie działa to elektryczne szyby działają dopiero po przekreceniu kluczyka w pozycje w której zapalają się wszystkie lampki Co radzicie dalej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek2812 Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 To że światła działają bez kluczyka to norma. Z tego co piszesz wynika że z jakiegoś powodu masz napięcie sterownicze na cewkę przekaźnika( styki 85 i 86) wtedy kiedy nie powinieneś go mieć. Instalacja radiowa oryginalna czy jakaś rzeźba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablllo90 Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 To znaczy hmm nie wiem.. radio siedzi pioneer jakiś taki nawet niezły ale nie znam modelu pod radiem nie zaglądałem jeszcze bo i tylne głośniki nie są pod nie podpięte ale to już inny temat. Czyli to radio może być źle podłączone o to od niego?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek2812 Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Jest taka ewentualność 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablllo90 Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 (edited) Tak problem tkwi w podłączeniu radia ktoś chyba źle podłączył, a tak przy okazji wiecie może dlaczego nie mam podprowadzonych kabli od tylnych głośników pod radio w kostce są kable tylko z przednich Ok problem rozwiązany w tej drugiej kostce idą kable od tylnych głośników Edited April 28, 2012 by Pablllo90 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts