Guest maih Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 Witam wszystkich Wiem ,że pewnie nie pierwszy raz to pytanie pada, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi. Po kilku podjarkach np.jeepem itp. w końcu wybrałem nowy samochód dla siebie Nissan X Trail. Szukam w granicach 35tys 2.2 dci i tu bach, mój mechanik mówi mi ,że to silnik reno ( sorry za pisownie ) i jest do bani. I żeby dać sobie spokój i kupić Rav4 :/ Proszę napiszcie co wiecie na ten temat. Pozdrawiam maih Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Albin Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 2,2 to na 100% nissan- ma 16V i rozrząd łańcuchowy - zupełnie inaczej jak w renault. Dopiero później pojawił się 2,0 Dci czyli wspólna konstrukcja nissan/renault. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maih Posted July 22, 2008 Share Posted July 22, 2008 Dzwoniłem do nissana potwierdzają ,że do Xtraili nie były pakowane silniki renault. :fuckyou: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazaha Posted July 24, 2008 Share Posted July 24, 2008 Silniki 2.2 sa napewno produkcji japonskiej, renault ladowalo to Nissana silniki 2.0. - nie wiem czy w nowych T31 jest silnik "mieszany" ale w T30 japonski. Witam wszystkichWiem ,że pewnie nie pierwszy raz to pytanie pada, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi. Po kilku podjarkach np.jeepem itp. w końcu wybrałem nowy samochód dla siebie Nissan X Trail. Szukam w granicach 35tys 2.2 dci i tu bach, mój mechanik mówi mi ,że to silnik reno ( sorry za pisownie ) i jest do bani. I żeby dać sobie spokój i kupić Rav4 :/ Proszę napiszcie co wiecie na ten temat. Pozdrawiam maih Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sek@l Posted August 8, 2008 Share Posted August 8, 2008 Uspokoiliście mnie też słyszałem takie opinie o tym silniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MonteChristo Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 ja bylem w salonie i Pani powiedziala ze w nowym x-ie jest calkowicie silnik Reno Pytam jak w starszym modelu z np 2005 i wzwyz, Pani i Pan w salnonie stwierdzili ze tamto to tylko nissan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PltnikVratko Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Witam, Z tego co wyczytałem i zrozumiałem w samochodach T30 jest silnik Nissana (ich projekt i konstrukcja). I w nowszych samochodach T31 są silniki z bazy Renault (wspólny projekt Renault i Nissan, wykonanie Nissan) Mam nadzieję że dobrze zrozumiałem.. jeśli nie proszę o sprostowanie. ;-) Dzięki. Vratko Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylson Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 T30 jest silnik Nissana Tak T31 są silniki z bazy Renault Do konca nie wiadomo jak to jest z tym silnikiem. 2.0dci ma rozrzad na lancuch a renault w ostatnich latach nie robilo silnikow napedzanych w ten sposob. Ale to tez nie moze w 100% swiadczyc ze to bardziej silnik nissana niz renault. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.