Guest tanx Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 Witam, posiadam nissana sunny 1,7d LX z przebiegiem 139tys i poniewaz czesto dluzej przytrzymuje gaz chcialbym sobie zalozyc obrotomierz oby no nigdy nie przekraczac tych 4tys.obr. Zegary juz mam z obrotkiem( do diesla oczywiscie), znalazlem juz srobe gdzie w pompie wtryskowej musze zamontowac czujnik obrotow, jest tez doprowadzona o dziwo wtyczka do podpiecia tegop czujnika i mam teraz pare pytan: 1. Czy z tylu za zegarami beda juz wysztko gotowe kabelki do podpiecia obortomierza(skoro od czujnika sa w silniku doprowadzone), czy bede musial cos dorabiac? 2. Jak trudny jest demontaż całej deski rozdzielczej łącznie ze starymi zegarami, czy ja(amator) poradze sobie z tym? 3. Nowe zegary maja nabite 191 tys, chcialbym sobie ustawic oryginalny przebieg samochodu, czy moge smialo rozkrecic je i przekrecic przebieg na aktualny? Z gory dziekuje za pomoc, przepraszam jesli temat sie pojawial ale z tego co patzrylem to o obrotkach to est glownie do benzyn i glownie do N14 Jak cos moje GG:3531478 bede wdzieczny za każdą pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jam Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11214 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tanx Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 Witam wyraźnie wcześniej zaznaczyłem że DOTYCZY TO NISSANA SUNNY N13 DIESEL, a w linku niestey bryluje N14 benzyna :diabel: dlatego właśnie prosze o porady bo na temat n13 diesla i obrotomierza nic nie znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.