Guest lewin Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 Witajcie, Szukając na forum nie dotarłem do informacji o polecanych przez Was serwisach/warsztatach w Waszych miastach. Stanalem przed potrzeba wymiany paska rozrzadu i zastanawiam sie kto - oprocz ASO - moze byc godzien polecenia w Poznaniu lub okolicach? Informacje o innych miastach z pewnoscia beda mile widziane przez reszte czytelnikow forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
herson Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 Toś nie nie naszukał http://www.nissanklub.pl/forum/viewforum.php?f=22 PS w jakiej almerze będziesz rozrząd wymieniał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajdek419 Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 W silnikach QG montowanych w N16 tylko łańcuch wystepuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lewin Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 Toś nie nie naszukał http://www.nissanklub.pl/forum/viewforum.php?f=22 PS w jakiej almerze będziesz rozrząd wymieniał? Mialem chyba jakas pomprocznosc przez temperature Bede zmienial pasek w N16 z 2003 roku, 1,5 dCi.. Mozesz kogos polecic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kiubik Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 O to w tym temacie moge ci odradzić parę punktów. Też jestem z Poznania a więc kolego pana Pieruszyńskiego sobie odpuść na ulicy kościelnej słabo tam z obsługą. To jest ASO ale niezależne bo zabrali im licencje. Jeżeli chodzi o pana Polodego w Przeźmierowie full wypas obsługa profesjonalnie zrobiona zlecona praca ale finansowo to kosztować cię kolego będzie, ja tam pompę wtrysków robiłem ponieważ nikt inny nie potrafił ale kosztowało mnie to 3 tys zł zadzwoń i się dowiedz ile taka usługa będzie kosztować tu masz numer do Polodego : 618163385. Na twoim miejscu zrobiłbym to w serwisie bo z łańcuchem nie ma żartów, ja mam swojego pewnego mechanika w Kobylnicy pod Poznaniem ale czy bym mu dał łańcuch zrobić zastanowiłbym się, chociaż nigdy mnie nie zawiódł. Ale jakbyś chciał mogę go zapytać czy zrobiłby i za ile. Acha i pytanko dlaczego robisz łańcuch jakie objawy może olej wymień masz może wlanego mobile1 ?? A może jak już łańcuch to nie trzeba kompletnego wymieniać tylko element jakiś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lewin Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 Powod wymiany jest prosty. Auto mam swiezo kupione (N16, 2003 rok, 1,5 dCi, przebieg 81 tys km). W polowie sierpnia planuje wakacje (objazd Balkanow - stolica po stolicy). 4 tys. km przede mna jak nic, stad tez obawa czy lancuch wytrzyma te trase. W ksiazce wyczytalem ze do 90 tys. powinien dac rade, ale auto dopiero co trafilo w mojej rece i wolalbym dokonac zmiany juz teraz dla swietego spokoju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kiubik Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 No to kolego mnie zaskoczyłeś ja mam 2.2DI i łańcuch jest dożywotni nie wiem jak z tym łańcuchem silnika renault niech się ktoś wypowie kto ma ten silnik pozdrawiam i ciekawa podróż powiem szczeże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lewin Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 Moge sie mylic, ksiazke seriwsowa mam w jezyku DE, a bardziej lezy mi EN N16 wszystkie maja lancuch? Nie bylo wersji z paskiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.