Guest Corfy Posted August 3, 2008 Share Posted August 3, 2008 Długo szukałem adaptera umożliwiającego podłączenie odtwarzacza DVD oraz kamery cofania do fabrycznej navigacji w Nissan Navara (model 2008). W końcu znalazłem! Pod koniec przyszłego tygodnia będę miał zamontowany ten moduł. Najbardziej mnie cieszy możliwość podłączenia kamery cofania. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z montażem kamery cofania w Navarce? Prosiłbym o opis miejsca montażu, model, ceny i ewentualnie jakieś fotki. Jak mi zamontują ten moduł to podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam wszystkich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Podaj namiary, gdzie to można dostać i w jakiej cenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin_sk Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Czlowieku dawaj, mecze temat kamery cofania od miesiecy... Jak to dziala i gdzie to mozna kupic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Johny Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Czlowieku dawaj, mecze temat kamery cofania od miesiecy...Jak to dziala i gdzie to mozna kupic? poszukaj moich postow z przelomu roku. temat mial tytul " interface..." jakos tak. byl tam link do firmy ktora sprzedaje adaptery. montaz tego urzadzenia to plug@play ,jest prosty. do adaptera mozesz podlaczyc dvd,kamere i/lub inne urzadzenia video. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin_sk Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Dzieki, poszperam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkopl Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 Witam, właśnie zakończyłem montowanie kamery cofania i DVD do mojej Navary. Niestyty nie było prosto, interface nie był Plug&Play. Montowali mi w zaprzyjaźnionym warsztacie pod Warszawą. Teraz działa wszystko: nawigacja, dvd odtwarzające divx z czytnikiem kart pamięci SD i portem USB oraz kamerka cofania włączająca się automatycznie po wrzuceniu wstecznego. Fabryczny monitor rewelacyjny nie jest ale spokojnie da się oglądać. pozdro, jarkopl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sido Posted October 3, 2008 Share Posted October 3, 2008 Coś więcej mógłbyś napisać ? Ile taka przeróbka kosztowała ? który dokładnie moduł dokupiłeś itp ewentualnie w jaki sposób ogładasz filmy dodatkowe dvd czy jak to wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkopl Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 Dziwne, post mój wycięło więc napiszę drugi raz... Do obsługi filmów służy samochodowy odtwarzacz firmy PHONOCAR z wbudowanym wejściem na SD oraz USB. Ja poprosiłem o zamontowanie pomiędzy fotelem pasażera a tunelem środkowym. Nie przeszkadza a dostęp do wymiany płyty jest bardzo dobry. Dźwięk realizowany jest przez transmiter FM - ustawiamy częstotliwość na radyjku (np. 87,8 ) i mamu stereo. Adapter jest zamontowany obok Navi Control Unit pod siedzeniem pasażera. Kamera przełącza automatycznie gdy włączamy wsteczny.. Całość wraz z montażem mieści się w 2tyś zł. zainteresowanych proszę o PW to podeślę namiary. pozdrawiam jarkopl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest abok Posted October 10, 2008 Share Posted October 10, 2008 zdjęcia --- prosimy o zdjęcia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin_sk Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 A ja odpuscilem.... Szukalem wszedzie mozliwosci podlaczenia kamery cofania do systemu IT Navary. Niestety bylo ciezko i dalem sobie spokoj. W zamian zamontowalem sobie: - kamere cofania w podkladce pod tablice rejestracyjna, - wyswietlacz 7 cali w formie lusterka. Wszystko dziala wysmienicie, obraz zalacza sie przy wrzuconym biegu wstecznym, ale rowniez mam mozliwosc ogladania obrazu z kamery podczas jazdy do przodu. Kamera kolorowa, z podzialka odleglosci, widzaca w calkowitej ciemnosci. Wyswietlacz z 7' monitorem, oczywiscie kolorowym, z tunerem TV, glosnikami, oraz z dodatkowym wejsciem Video i Audio (stereo), wiec mam mozliwosc podlaczenia zewnetrznego sygnalu, np. iPhona czy DVD i ogladanie filmow do woli Zaleta takiego rozwiazania jest to, ze w jednym czasie mozna korzystac z nawigacji pakietu IT (bardzo duzo jej uzywam) i ogladac filmy w podrozy (dzieci sa w siodmym niebie) Koszt 1000 zl z robocizna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ash_One Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 - wyswietlacz 7 cali w formie lusterka. Marcin zapodaj jakies fotki jak to wyglada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin_sk Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 OK. Jutro cos pstrykne i zamieszcze [ Dodano: Czw 23 Paź, 2008 23:03 ] Troche pozno, ale sa: zdjecia kamerki cofania i wyswietlacza w lusterku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darekat1 Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 mam pytanko pomoze mi ktos kupilem uzywane dvd do navary i musze je odkodowac i zakodowac do swojej navary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 mam pytanko pomoze mi ktos kupilem uzywane dvd do navary i musze je odkodowac i zakodowac do swojej navary spróbuj zapytać w jakimś serwisie gdzie robią Clariona. Wg SM, radio przychodzi od Clariona fabrycznie odblokowane i paruje się z pierwszym podłączonym samochodem. Potem do tego trybu przywrócić go może tylko fabryczny serwis Clariona (nie Nissana). [ Dodano: Sro 06 Maj, 2009 23:36 ] update: zakupiłem taką kamerkę jak Marcin_sk i do tego prostą stację multimedialną SONY (z monitorem 2DIN) którą wrzuciłem zamiast fabrycznego radia. Jutro czeka mnie jeszcze podłączenie kamerki - trzeba ten kabelek do przodu jednak pociągnąć... [ Dodano: Pią 08 Maj, 2009 13:03 ] No to wszystko pięknie zmontowane i działa Trochę brakuje sterowania z kierownicy, ale się przyzwyczaję, a dzieci zachwycone oglądaniem bajek w aucie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 Jeszcze małe co-nieco: niestety po odłączeniu firmowego radia całkowicie zamarła lewa część sterowania na kierownicy. Tzn. byłem świadomy tego, że nie będzie już przełączania kanałów ani regulacji głośności z kierownicy, ale co ciekawe, również nie działa przełączanie wskazań komputera pokładowego (spalanie, kilometraż etc). Można przełączać przy pomocy pokrętełka na liczniku, ale na kierownicy już nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rezusik Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 dziwne ,radio to tak ale wskazania kompa?. ja odłączylem radio .bo sie oczywiście sfajczyło.i tak jeżdziłem 3 dni .ale prawa strona kierownicy działała.Wydaje mi sie ze coś z kością jest nie tak . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Prawa strona sterowania kierownicy działa (tempomat) ale lewa nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rezusik Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 ale co ciekawe, również nie działa przełączanie wskazań komputera pokładowego (spalanie, kilometraż etc). Można przełączać przy pomocy pokrętełka na liczniku, ale na kierownicy już nie jesli tylko i wylącznie sterowanie radiem nie dziala to normalne .bo nie wszystkie radia maja sterowanie z kierownicy .cena takiego radia to koszt od 4 k .Ale spotkalem sie z zlączkami oszukującymi ten system .Jesli cos nie dziala poza tym to moim zdaniem jest coś nie tak.Jestem na etapie studiowania tej sieci .chce wprowadzić kilka zmian po swojemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AM-POL Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 spróbuj zapytać w jakimś serwisie gdzie robią Clariona. Wg SM, radio przychodzi od Clariona fabrycznie odblokowane i paruje się z pierwszym podłączonym samochodem. Potem do tego trybu przywrócić go może tylko fabryczny serwis Clariona (nie Nissana). [ Dodano: Sro 06 Maj, 2009 23:36 ] update: zakupiłem taką kamerkę jak Marcin_sk i do tego prostą stację multimedialną SONY (z monitorem 2DIN) którą wrzuciłem zamiast fabrycznego radia. Jutro czeka mnie jeszcze podłączenie kamerki - trzeba ten kabelek do przodu jednak pociągnąć... [ Dodano: Pią 08 Maj, 2009 13:03 ] No to wszystko pięknie zmontowane i działa Trochę brakuje sterowania z kierownicy, ale się przyzwyczaję, a dzieci zachwycone oglądaniem bajek w aucie Darek. Gdzie kupiłeś taka kamerke jaka ma marcin. Jaki jest symbol takiej kamerki? ja mam zwykła i nie jestem zadowolony. Daj odpowiedz na biuro@am-pol.com.pl A ja odpuscilem.... Szukalem wszedzie mozliwosci podlaczenia kamery cofania do systemu IT Navary. Niestety bylo ciezko i dalem sobie spokoj. W zamian zamontowalem sobie: - kamere cofania w podkladce pod tablice rejestracyjna, - wyswietlacz 7 cali w formie lusterka. Wszystko dziala wysmienicie, obraz zalacza sie przy wrzuconym biegu wstecznym, ale rowniez mam mozliwosc ogladania obrazu z kamery podczas jazdy do przodu. Kamera kolorowa, z podzialka odleglosci, widzaca w calkowitej ciemnosci. Wyswietlacz z 7' monitorem, oczywiscie kolorowym, z tunerem TV, glosnikami, oraz z dodatkowym wejsciem Video i Audio (stereo), wiec mam mozliwosc podlaczenia zewnetrznego sygnalu, np. iPhona czy DVD i ogladanie filmow do woli Zaleta takiego rozwiazania jest to, ze w jednym czasie mozna korzystac z nawigacji pakietu IT (bardzo duzo jej uzywam) i ogladac filmy w podrozy (dzieci sa w siodmym niebie) Koszt 1000 zl z robocizna Marcin. jaki jest symbol takiej kamerki i gdzie mozna ja nabyć? daj odpowiedź prosze na biuro@am-pol.com.pl Pozdrowienia A ja odpuscilem.... Szukalem wszedzie mozliwosci podlaczenia kamery cofania do systemu IT Navary. Niestety bylo ciezko i dalem sobie spokoj. W zamian zamontowalem sobie: - kamere cofania w podkladce pod tablice rejestracyjna, - wyswietlacz 7 cali w formie lusterka. Wszystko dziala wysmienicie, obraz zalacza sie przy wrzuconym biegu wstecznym, ale rowniez mam mozliwosc ogladania obrazu z kamery podczas jazdy do przodu. Kamera kolorowa, z podzialka odleglosci, widzaca w calkowitej ciemnosci. Wyswietlacz z 7' monitorem, oczywiscie kolorowym, z tunerem TV, glosnikami, oraz z dodatkowym wejsciem Video i Audio (stereo), wiec mam mozliwosc podlaczenia zewnetrznego sygnalu, np. iPhona czy DVD i ogladanie filmow do woli Zaleta takiego rozwiazania jest to, ze w jednym czasie mozna korzystac z nawigacji pakietu IT (bardzo duzo jej uzywam) i ogladac filmy w podrozy (dzieci sa w siodmym niebie) Koszt 1000 zl z robocizna Marcin. jaki jest symbol takiej kamerki i gdzie mozna ja nabyć? daj odpowiedź prosze na biuro@am-pol.com.pl Pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabt Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 czy ktoś może podpowiedzieć jak puścić kabel do kamery cofania? sprawa nie aktualna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samuel9007 Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 O wiele prościej byłoby zdecydować się na uniwersalne urządzenia. Wiele z nich proponuje firma Maxitec. Są nimi monitory samochodowe, kamery cofania i inne. A podłączenie do nich radia czy innych urządzeń jest bardzo proste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manchi Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Mam pytanie o to prostokątne lusterko z wyświetlaczem. Możesz podać namiary gdzie kupiłeś i jaki to model? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts