Guest Hooligan. Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Witam Czy ktos wie jaki jest rozstaw tych 4 otworków, które są wywiercone w kole pasowym wałka rozrządu? wiem, że za ich pomocą mozna w łatwy i bezstresowy sposón napiąć pasek. Pod warunkiem ze się ma przyrząd - taki duzy klucz pazurkowy, ktory wkłada się właśnie w te otworki. Nie mam mastwanego - będzie trzeba wykanać we własnym zakresie (migomat juz sie grzeje ) - problem taki, ze lepiej to zrobic za wczasu chyba. a nie chce mi się zdejmować osłony żeby mierzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaSsGrU Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 sam robiłem u sibie rozrząd i mówiac szczeze to niebardzo wiem poco ci ribic taki przyząd skoro pasek wystarczy napiąć rolką napinającą , tak u sibie zrobilem ruwno 22 tys km temu i jest git (odpukać ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Hooligan. Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 nawet w Haynesie o tym piszą - jeśli kręcisz za koło rozrządu w kierunku przeciwnym do normalnej pracy silnika pasek napina sie w naturalny sposób - robi to spręzyna napinacza, ponieważ napina się mocno na pompie wody i jednocześnie luzuje po stronie napinacza, i wtedy do akcji wkracza właśnie sprężyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabox0266 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Jeśli kukniesz w Haynesa to najważniejsze jest odpowiednie naprężenie paska z wymaganym luzem.Nie jest istotne jakich użyjesz narzędzi ,byle by naciąg paska był odpowiedni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.