Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

rozszelnienie kompresora klimy przy czole

Guest CichyBart

Recommended Posts

Guest CichyBart

Witam

Diagnoza uciekania czynnika chłodzącego to czoło kompresora... zestaw samonaprawczy + robocizna + napełnienie to ok. 300zł...

Co Wy na to? (mam doświadczenie z radiem samochodowym, że lepiej się pytać tu i słuchać, niż kombinować na własne kopyto... ps: radio oddałem do sklepu - jak przewidywaliście).

Pozdrawiam

Guest bullitt

Za samo sprawdzenie szczelności i wymianę czynnika w zeszłym roku dałem 180zł, w tym roku sprawdzenie szczelności, odgrzybienie, nowy filtr przeciwpyłkowy i dobicie gazu 250zł więc cena nie wydaje się strasznie zaporowa, inna sprawa że można taniej wymienić zależnie od miejsca gdzie się to robi ale ten warsztat mam sprawdzony u siebie i ich się trzymam, no a odrębny temat że ten zestaw naprawczy to może być jakiś oring za 5 zł więc wtedy to troche drogo byłoby za robotę.

Guest bullitt

warto byłoby gdybyś miał swój warsztat który naprawia klimy, inaczej to nic nie zrobisz, możesz wymienić jakieś uszczelnienia ale i tak nie będziesz wiedział czy teraz jest ok póki Ci w serwisie nie nabiją gazu do układu, a jak robią wszystko w serwisie to nie ma bata jak coś będzie nie tak żeby potem drugi raz kasowali Cię za nabicie jak coś źle uszczelnią, także w tej kwestii wydaje mi się że lepiej raz zapłacić i potem ewentualnie już od nich wymagać gdyby coś było nie tak.

• 3 weeks later...

Dokłądnie jak mówi @bullitt. Po pierwsze trzeba oddessac czynnik z układu i wyjąć stary uszczelniacz czołowy. Ale najważniejsze jest to, że do montażu nowego potrzebny jest stożkowy przyrzad aby go nie uszkodzić. Poza tym pozostaje jeszcze kwestia stanu wałka kompresora w miejscu styku z uszczelnaiczem - nie może być śladów korozji czy wytarcia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...