Guest mkolumb Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Mam następujący problem Auto co kilka dni blokuje się, nie można odpalić (brak dopływu paliwa do wtrysków), wszystkie inne urządzenia w aucie działają. Po kilku dniach auto ni stąd ni z owąd odpala bez problemu i tak przez kilka dni. Dowiedziałem się, iż najprawdopodobniej wadliwie działa sterownik immobilisera. Pytanie w którym miejscu się znajduje, jak wygląda i jakie są możliwości naprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BULI Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 mkolumb, ściągnij sobie manuala serwisowego do P11.144 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=37837, poszukaj też w archiwum - nie koniecznie może to być immobiliser. A świeci ci się może check engine - taka pomarańczowa kontrolka w kształcie silnika? Podjedź do dobrego mechanika z kompem i zrób diagnostykę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mkolumb Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Manual jest nieprzydatny gdyż jest po angielsku. Siedziałem już długo przy aucie, próbowałem niemal wszystkiego i wygląda na to, ze sterownik immobilisera to chyba jedyna możliwość. Archiwum przeszukałem i nic. Ta kontrolka gaśnie kilkadziesiąt sekund po odpaleniu auta. Był u mnie mechanik z kompem i nic nie wykrył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BULI Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Ta kontrolka gaśnie kilkadziesiąt sekund po odpaleniu auta. to coś nie tak i zmień mechanika na takiego, który odczyta ci kompem OBDII , ta kontrolka powinna zgasnąć od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mkolumb Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 W dniu wczorajszym auto odpaliło bez żadnych ingerencji. Kontrolka gaśnie od razu po odpaleniu auta, ale problem pozostaje. Problem jest w układzie immobiliser-sterownik, tylko nie wiem jak wygląda i gdzie się znajduje sterownik immobilisera. Gdybym wiedział prawdopodobnie problem zostałby rozwiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest radoslawos Posted August 8, 2008 Share Posted August 8, 2008 Oj co ja się nawojowałem z immo objawy takie jak u Ciebie tzn raz odpali a raz nie, tyle tylko że u mnie przyczyną okazała się nieszczelna nagrzewnica i płyn który po wiązce przewodów zalał komputer i własnie immo zwariowało. Z tego co udało mi się wtedy ustalić immobilizer jest niczym innym jak programem zainstalowanym w komputerze samochodu. ASO po diagnostyce krzyczało wymiana kompa a pomógł BOSCH service w Olsztynie . Sprawdż koniecznie czy masz szczelna nagrzewnicę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.