Guest Radkiewicz Krzysztof Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Witam Primera 2,0 TD 1998r, gdy uruchomię silnik słyszę w kabinie jak coś się przelewa , bulgocze, Na wolnych obrotach tego nie słychać , dopiero kiedy dodaję gazu.Nie ma znaczenia czy silnik zimny , czy nagrzany Co to może być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marsdorf Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Tez kiedys miałem cos takiego w escorcie i o ile pamiętam nie doszłem do tego,później chyba samo ustało. Ale radziłbym Ci sprawdzac i znalesc co to takiego jest. A masz wogóle płyn chłodzący? Moze poziom spadł poniżej minimum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Radkiewicz Krzysztof Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Płyn jest prawie na maksimum :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 bulgocze w nagrzewnicy z odpowietrzeniem musi być coś nie tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kamilsz_lk Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Na pewno poszła uszczelka pod głowicą jak miałem fiata 125p to tak samo było i okazało sie że uszczelka pod głowicą poszła została wymieniona i po sprawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marsdorf Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 bulgocze w nagrzewnicy z odpowietrzeniem musi być coś nie tak teraz mi sie przypomniało ze jak u mnie bulgotało "przelewało" to jakos w tym czasie wymieniałem nagrzewnice a jak wymieniłem to i "przelewanie" ustało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kamilsz_lk Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 ja miałem zapchaną nagrzewnicę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marsdorf Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 czyli bardzo wiele wskazuje na nagrzewnice. Sprawdz czy jest sprawna i w wrazie czego wymień na nową. Jak byś juz miał wymieniac rozglądaj sie raczej za nową bo uzywek naprawde nie warto wkładac. Po krótkim czasie i tak byś ją musiał zmienic jeszcze raz i wtedy napewno zdecydowałbys sie na nową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest radoslawos Posted August 8, 2008 Share Posted August 8, 2008 ........................................ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart-qlka2 Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Wymieniałem niedawno chłodnicę i miałem podobne odgłosy po zalaniu nowego płynu. Już się zacząłem obawiać że po raz kolejny poszła głowica ale odpowietrzyłem układ, dolałem płynu i problem zniknął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts