Guest Robak Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 Auto nie pali, kręce kluczykiem i nic. Gasną kontrolki i brak prądu i cisza. Jedynie co sie dzieje to co którys raz przy zapalaniu słychac takie "brzęczenie" z jakiegos chyba przekazniika który znajduje sie pod plastikiem obok pedała sprzegła. Narazie ładuje akumulator ale mam tez pytanie co to za przekaznik, jest on pod plastikiem na dole koła pedała sprzegła i drzwi i jest koloru zielonego????? Mam wyjaz na dniach a autko stoi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ABT Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 jakby Ci akumulator padł to potem w ogóle rozrusznik nie kręci i jest cisza a jak Ci auto kręci, akumulator ok ale nie odpala to sprawdź czy masz iskrę na świecach, kablach, może jakaś usterka aparatu zapłonowego. W najgorszym przypadku jak auto słychać, że kręci ale jakoś tak lekko, nie trzęsie, to jest to charakterystyczny objaw zerwania łańcucha a wtedy to już kaplica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Robak Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 A jesli pompa paliwa nie działa to silnik wtedy kreci czy tez nie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 kręci a nie odpala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ABT Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 aha racja zapomniałem o pompie, jak nie daje paliwa to tez auto kreci Po wlozeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu go na zapłon przez parę sekund powinno być słychać jak pompa pracuje, jak jest cisza to z pompa na pewno coś nie tak, najpierw bezpiecznik można sprawdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Robak Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Tego tematu nie powinno chyba byc Sprawa sie wyjasniła i podtrzymuje sie tradycja o niezawodnosci małej japonki , akumulator na smietnik, nawet ładowanie mu nie pomogło i trzeba było kupic nowy. Złe to w tym wszystkim cena.... 270zł . Teraz autko smiga.... jak dawniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.