Guest adamp Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Witam, mam swoją Almerę od 2 lat i w tym roku postanowiłem w niego coś zainwestować, zrobiłem konserwację teraz myślę jeszcze o alarmie i o regulacji drzwi. Od kiedy kupiłem auto drzwi kierowcy były opadnięte, do kogo jechać ? do blacharza ? i domyślam się że konieczne będzie odkręcenie śrub trzymających drzwi ? poza tym od kiedy go kupiłem mam drobne problemy z centralnym zamkiem, nie mam pilota, zawsze był otwierany kluczykiem, gdy otwieram go od strony kierowcy i wyjmę klucz zwykle zamyka się znowu, muszę szybko, od razu po otwarciu otwierać drzwi klamką żeby wejść, gdzie z tym jechać ? planuję założenie alarmu, czy instalatorzy alarmu poradzili by sobie od razu z tym problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toio Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 co do regulacji to zlap za drzwi i podciagnij je troche recznie sila, tylko tak zeby nie wyrwac drzwi hehehe , i pamietaj o tym zeby nie opierac sie o drzwi kiedy sa otwarte bo bedziesz mial ciagle z tym problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest carfanr Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 co do regulacji to zlap za drzwi i podciagnij je troche recznie sila, tylko tak zeby nie wyrwac drzwi hehehe , i pamietaj o tym zeby nie opierac sie o drzwi kiedy sa otwarte bo bedziesz mial ciagle z tym problem ??? (!) >>> :one: A tak na serio to ustawisz drzwi jedynie poprzez podkadki - podkładke umieszczoną na dolnym zawiasie miedzy drzwiami a mocowaniem na słupku. Podkładkę możesz wykonać również samemu z blachy, szerokość podkładki zależnie od wielkości szczeliny. I po sprawie, pozdr, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sargoszyygy Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 od jakiegoś czasu moje drzwi wala o zamek zamykają się ale nie ma takiego fajnego dźwięku zassania uszczelek jest tylko metaliczne walnięcie, pytanie czy nie da się z tym czegoś zrobić mechaniczne, czy trzeba podkładkami jak kolega wyżej proponuje. no i pytanie czy katy mus ię nie porąbią po dodaniu podkładek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.