Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Przeciekająca K11

Guest zbyszekp
 Share

Recommended Posts

Guest zbyszekp

Problem dotyczy K11 z 96/97 wersja 3D. Przeciek pojawia się w okolicy nóg pasażera. Cieknie gdzieś z pod deski. Rozebrałem podszybie, wyczyściłem odpływy i problem dalej istniej. Byłem z tym nawet w ASO i może na trochę pomogło. Może ktoś może coś poradzić?

Guest sonar

Ten sam temat poruszyłem odnośnie N15 objawy identyczne.Prawdopodobnie powodem są nieszczelne podpory szyby.Będę na 100% wiedział w niedziele za tydzień. Zamieszczę odpowiedni post :D

Dokładnie tak jak napisał Sonar. Przerabialem ten temat w mojej K11.

Trzeba zdjac plastik w podszybiu (wczesniej wycieraczki) uwazaj zeby nie pourywac zatrzaskow itp.

Jak zdejmiesz to zobaczysz dwa klocki trzymajace szybe. Wokol nich lubi przeciekac. Ja uszczelnialem normalnym silikonem sanitarnym bo akurat nie mialem kleju do szyb samochodowych :-)

Trzyma juz blisko 2 lata.

Powodzenia.

Guest piotri

Co za zbieg okoliczności. Po piątkowym deszczu także zauważyłem małą kałużę na wycieraczce pasażera ale nie miałem jeszcze czasu zajrzeć. Skorzystam z rad i obejrze co się dzieje.

Guest zbyszekp

Zrobiłem zgodnie z zaleceniami. Dzisiaj dobrze padało i .........

SUCHO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 1 month later...
  • 11 months later...
Guest ewa123

Super !!! U mnie w mojej micrusi tez przecieka. Jutro to mężuś zrobi i mam nadzieje że będzie grało :) A micrusia też się najeździła po aso i innych warsztatach :/

Guest mrówa

hihihi a mi nigdy nie cieklo z podszybia tylko jak zapchal sie odplyw szyberdachu to cieklo po slupku :mrgreen:

Guest profes

Dzwina sprawa. Bratu micra przeciekała, teraz wymienił szybę przednią i nadal cieknie. Czy woda może przelewać się otworami od nadmuchu przy zapchanych odwodnieniach podszybia?

• 3 weeks later...

Plastikowe podszybie jest na zatrzaskach. Trzeba je ostrożnie wyszarpnąć i tyle - ale tak, aby nie połamać podszybia - najlepiej podważać ręką w okolicy zatrzasku.

A u mnie po ostatnich deszczach coś chlupotało po lewej stronie. Nie wiem, co to może być:( -- paliwo w baku a może woda w progu? Podszybie uszczelniłem według opisu i czekam na deszcz, żeby sprawdzić, czy zadziała;)

Guest atenusia

u mnie ciekło ale kumpel coś tam pozaciskał i przestało :grin: mówił coś o zatrzaskach i jakiejś blaszce odchylonej... w sumie to się nie znam...

Guest akira

to hlupotanie to woda ktora przechodzi przez uszczelki drzwi i normalnie sobie w srodku cieknie,sprwadzalem ostatnio podczas duzej ulewy

• 1 year later...
Guest Smoła

Odświeżę nieco problem. U mnie również pojawił się przeciek, ale mokra jest wykładzina po stronie kierowcy. Zależy to oczywiście od tego ile spadnie deszczu. Mam takie pytanie, czy w przednich drzwiach jest w Micrach montowana taka folia. Jest ona przyklejana do karoserii drzwi, a na nią brzykręca się cały bok drzwi. Pytam, bo rozkręcałem to i zauważyłem, że mam ją tylko wkoło głośnika. Jeśli tak to powiedzcie mi proszę, co to ma być za folia i jak ją przykleić. Dodam jeszcze, że przez jakiś czas miałem mokrą wykładzinę po stronie pasażera, ale od jakiegoś czasu mam tam sucho, nawet jak spadnie deszcze. DZIWNE :| :<

Smoła, po calosci jest folia obklejona. w originale tez na tyl glosnika jest nalozona folia.

u mnie tez zauwazylem jezioro po stronie pasazera. wczesniej tego nie bylo. no nic trzeba bedzie powalczyc z tym w maju :)

Guest Smoła

eX Dzięki za szybką odpowiedź. Orientujesz się może co to jest za folia? Tak się zastanawiam, czy może dać tam folię "bombelkową"? [/b]

zwykla folia taka jak amsz przy glosniku, czyli lekko grubsza. mozesz dac bombelkowa tylko pozniej klejem do szyb to sie podkleja do okola. ( z tego co pamietam to jest lakko wyzlobione nawet pod klej). ja na twoim miejscu wzialbym zwykla folie, albo jeszcze lepiej podkleil matami wygluszajacymi :) od razu mialbys pod audio przygotowane drzwi (wiem ze cena gra tez role- sam sie zabieram za to od prawie 3 miesiecy :/ )