Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Jakie czynności przed rozpoczeciem sezonu letniego?

Guest Krzychoo

Recommended Posts

Guest jarros

nadwozie umyc - wypolerowac i wypastowac!!!

podwozie porzadnie umyc!! najlepiej na myjni!! z tego syfu co zostal po zimie!! a tak wogole to sie dziwie czemu ludziska tego nie robia!! przaeciez podwozie tak nie rdzewieje jak sie umyje ze soli!!! :?

a potem pod autko i sprawdzic czy nie ma uszkodzen powloki antykorozyjnej i ewentualnie uzupelnic!!

a w srodku dobrze wysprzatac odkurzyc i porzadnie przewietrzyc !!!

i wtedy bedzie pelny wypas!! :twisted:

pozdr

Guest Jordi

no ja jeszcze mylem silnik, tez sie syf nazbieral, pomimo niektorych opini o myciu silnika, ja to po zimie zawsze robie i jakos wszystko biega idealnie. Trzeba poprostu pamietac, ze po myciu silnika trzeba go wysuszyc powietrzem pod cisnieniem

Guest Xzandafer
Trzeba poprostu pamietac, ze po myciu silnika trzeba go wysuszyc powietrzem pod cisnieniem

Mnie pamiętam ktoś podkusił, żebym wysuszył silnik suszarką do włosów :shock: Zrobilem tak :oops: ](*,) i po 2 dniach wracałem do domu na 2 cylindrach :x Zalały się świece, ale przeczyściłem z wody, wilgoci i syfu... więcej bez powietrza pod ciśnieniem tego nie zrobię. [-(

Guest piomal
Trzeba poprostu pamietac, ze po myciu silnika trzeba go wysuszyc powietrzem pod cisnieniem

Mnie pamiętam ktoś podkusił, żebym wysuszył silnik suszarką do włosów :shock: Zrobilem tak :oops: ](*,) i po 2 dniach wracałem do domu na 2 cylindrach :x Zalały się świece, ale przeczyściłem z wody, wilgoci i syfu... więcej bez powietrza pod ciśnieniem tego nie zrobię. [-(

To wy silnik myjecie WODĄ :?: :?:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...