Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

opony letnie na felgi 15''

Guest tarjei86

Recommended Posts

Guest tarjei86

Witam !

Mam pytanie. Noszę się w końcu z zamiarem kupna alufelg w rozmiarze 15'' do mojego Sunny. Wiem już, że ET 35-38 i najlepiej 5,5 lub 6J.

Problem teraz tkwi w tym, jakie opony do tego dobrać. Zastanawiam się nad 195x50xR15 - wiem że to szeroki lać, ale chcę zamontować również wspomaganie, więc nie powinno być chyba problemu ?

Pytanie teraz, jaka firma, jaki model ? Macie zapewne styczność z różnymi modelami, różnych producentów. Proszę zatem o opinie ;)

Do tej pory myślałem o Pirelli P5000, co o nich sądzicie ?

Dziękuję za góry za odpowiedzi

Guest tarjei86

A to przepraszam. Napisałem tutaj, ponieważ chodziło mi również o to, czy dobrym wyborem jest montaż takich opon do samochodu takiego jak nissan sunny z silnikiem 1.4 . Jeśli jednak to problem - proszę Admina o przeniesienie tematu - nie zamierzałem zrobić tu żadnego syfu. Przepraszam

Guest e-tomek80

Zanim temat zostanie zamkniety ...

Ja kupilem alufelgi: rozmiar:6,50x15, ET: 38, średnica: 15", rozstaw: 4x100 i do tego oponki 195x50x15, Toyo Proxes T1-R. Wszystko pasuje idealnie.

Moja dziewczyna jexdziła ostatni sezon na alessio monza 15" 7 cali szerokie (obecnie na sprzedaz) , do tego papcie 195/50 i uważam to za idealny kompromis miedzy wyglądem, prowadzeniem i obciążeniem dla auta.

Na ET 35 felga idealnie stała względem zewnetrznej lini błotnika, przez co auto lepiej wyglada, a maksymalne odsadzenie kół na zewnątrz auta poprawia stabilnośc w zakręcie. Do tego polecam jeszcze obniżenie autka o 30mm, ale to juz kwestia gustu ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...