Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

"sprzet: audio :P

Guest Arek12q
 Share

Recommended Posts

Guest Arek12q

Witam, niedawno kupilem glosniczki Peiyinga 150w(jeden glosnik) 6x9 na allegro za symboliczne 60zl (chyba troche zaluje bo lepiej graly mi domowe glosniki w aucie :P) wiem wiem ze wstyd ale nie mialem kasy na zakup :P

No i graja one dosyc hmmm.... tak jakby sucho. Jesli wiecie o co chodzi :P Czy gdybym kupil jakis naprawde niedrogi wzmacniacz to da mi to jakas wieksza roznice ? (mowa tutaj o naprawde niskim wkladzie finansowym) np wzmacniacz am4200 za 60zl na allegro co o tym sadzicie ? glosniki maja niedużą moc wiec wzmacniacz tez nie jest mi jakis super dobry potrzebny....

Autko mam stare za 1000zl (nissan sunny) :P i dlatego nie mam zamiaru w niego niewioadomo ile wkladac szmalcu. Bo planuje go za jakis czas sprzedac. A przez ten czas mogłoby pograc cos fajnie w aucie.

Pozdrawiam i prosze o podpowiedzi :)

Witam, niedawno kupilem glosniczki Peiyinga 150w(jeden glosnik) 6x9 na allegro za symboliczne 60zl (chyba troche zaluje bo lepiej graly mi domowe glosniki w aucie :P) wiem wiem ze wstyd ale nie mialem kasy na zakup :P

No i graja one dosyc hmmm.... tak jakby sucho. Jesli wiecie o co chodzi :P Czy gdybym kupil jakis naprawde niedrogi wzmacniacz to da mi to jakas wieksza roznice ? (mowa tutaj o naprawde niskim wkladzie finansowym) np wzmacniacz am4200 za 60zl na allegro co o tym sadzicie ? glosniki maja niedużą moc wiec wzmacniacz tez nie jest mi jakis super dobry potrzebny....

Autko mam stare za 1000zl (nissan sunny) :P i dlatego nie mam zamiaru w niego niewioadomo ile wkladac szmalcu. Bo planuje go za jakis czas sprzedac. A przez ten czas mogłoby pograc cos fajnie w aucie.

Pozdrawiam i prosze o podpowiedzi :)

Jak nie chcesz ladowac "szmalcu" w audio to wsadz z powrotem domowe glosniki do samochodu :)

Niestety prawda jest taka ze tanie glosniki sa kiepskiej jakosci i z nich nic nie wycisniesz. Wzmacniacz podwyzszy tylko moc - w efekcie bedziesz mial wieksza szanse ze sobie rozwalisz te nowo kupione glosniczki. Najlepiej to kupic porzadny glosnik dobrej marki i zwykle radyjko (zwykle w domysle tez dobrej w miare marki) powinno go wysterowac na przyzwoitym poziomie.

Zawsze mozesz wpakowac kase w sprzet, a przy sprzedazy wyciagnac i miec do nowego autka od razu gotowe ca! Zastanow sie nad tym i jak cos zglos sie do nas z powrotem :P

• 1 month later...

Jak chcesz tani a wmiare dobry wzmacniacz to kenwood kac-821 w używce chodzą po ok 80pln. Co do głośnika 6/9 to nic nie wykąbinujesz.

tak jak jeden z kolegow pisal audio to taka dziedzina ktora przy sprzedazy auta wymontowujesz i dajesz do nowego wiec nie ma co tak obcinac finansy na to bo wolisz kupic raz a porzadnie czy czesciej ale gowno... jak chcesz kupic sprzet to mam taka rade radio jak najbardziej japonskie (Pioneer Alpine Kenwood Clarion) ale glosniki tylko europejskie ;) (Hertz, Helix, Proa System itp.)

• 2 weeks later...

Arek12q

Ja mialem kupic sobie radyjko tej marki ale na szczescie koledzy wybili mi to z glowy a wiec te glosniki satak samo warte jak i radio lepiej troche zaoszczedzic i poczekac niz kupic bubel bo pozniej jaj bedziesz chcial jednak cos lepszego to 2 raz wydasz kase lepiej kupic odrazu cos od 200 do 300zl