Guest mbit Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Witam wszystkich .jestem posiadaczem Almery już 24godz silnik 2.2Di fajny samochodzik Zauważyłem że nie działa mi immobilizer z jednym z kluczyków rozrusznik kręci a silnik nie odpala na drugim kluczyku wszystko ok . może ktoś wie ile gdzie można dorobić samą wkładkę do immobilizera w kluczyku najlepiej w Warszawie i jaki może być koszt naprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujany Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 jak to wkładkę imobilizera? możesz dorobić kluczyk, sprzedają "czyste" z imobiliserem a później zakodować immo. ponieważ Ty masz wszystko ok z kluczykiem, musisz poprostu zakodować immo od nowa.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest olej Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 mbit, poszukaj, było juz kilka tematów przerabianych. U mnie był problem z immobilaizerem i musiałem wymieniać cały alarm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mbit Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 jak to wkładkę imobilizera? możesz dorobić kluczyk, sprzedają "czyste" z imobiliserem a później zakodować immo. ponieważ Ty masz wszystko ok z kluczykiem, musisz poprostu zakodować immo od nowa.... nie znam się na "japończykach" i zaskoczyło mnie programowanie immobilizera podrzuć jakiś link jak to zrobić z góry dzięki już znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shym_ON Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Witam. Miałem a nawet mam identyczny problem pierwszy kluczyk śmiga a drugi ni huhu - wynik jest taki że "podobno" wypowiedzi chłopaków co bawią się w kodowanie imo w kluczyku iż mam 7-mio cyfrowy kod imo w kluczykach z tym że ten co nie działa (zaznaczę że od nowości) ma nie tylko błędna sekwencje kodu ale i są wprowadzone tylko 4 miejsca kodu zamiast 7 efekt jest taki że tylko w nissanie mogą mi to do programować kluczyk. koszt około 180 pln, no ale jest też jeszcze jeden problem - Pan z ASO oświadczył mi że jeżeli chcę to muszę mu zostawić autko na około 6 godzin bo musi zdemontować całe imo z auta a ja wiem że potrzebuje tylko oba kluczyki i jakoś nie umiem do tej pory uporać się z tym problemem. Myślę że jedynym wyjściem jest dogadać się jakoś na boku z którymś pracownikiem ASO żeby mi szaftnoł te klucze tak żeby obejść kierownika ASO a 50 dych to nie 180 i ni 6 godz. tylko 15 min ;]. Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.