Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Przewód do wzmaczniacza P11 2,0 16V

Guest michas-wwy
 Share

Recommended Posts

Guest michas-wwy
:) Witam serdecznie. Mam wielki problem posiadam primere p11 22.0 16v i mam załozone prawi kompletne CA JBl załozyem w dzwi nowe głosniki w słupeczki gwizdki w pułke elipsy (6x9) . i został mi niessczeszny przewód od wzmaka wiec prosze jak mam sie przebic od silnika do kabiny prosze o zdjecia bede ogromnie wdzieczny. DZIEKi z góry.

Guest michas-wwy

Dobra a jesli to znajde od strony kierowcy ta dziure ?? i wyjdzie to gdzie pod wykłądzibna czy jak bo wiem ze puzniej to cisne juz w progu tunelem.

Guest Rysiu83
i wyjdzie to gdzie pod wykłądzibna czy jak bo wiem ze puzniej to cisne juz w progu tunelem.

to już będziesz widział jak zajrzysz pod deskę od strony kierowcy lub pasażera...pamiętaj że przewody sygnałowe jak i zasilające dajesz po przeciwnych stronach auta! nie mogę one iść razem.

Guest Rysiu83
czyli + od akumulatora dam po lewej a reszta od radia czincz sterowanie po prawej ?? a mase w bagazniku ??

tak i masę daj też z aku najlepiej

pamiętaj że przewody sygnałowe jak i zasilające dajesz po przeciwnych stronach auta! nie mogę one iść razem.

a czmu tak ? ja mam pociagniete razme wszytko z jednej strony i nie widze przeszkud czemu miałoby to szkodzic ? pzdr

[ Dodano: Pon 08 Gru, 2008 02:44 ]

masę daj też z aku najlepiej
a czy to ma jakis wpływ czy masa jest gdzies w bagazniku czy przy aku ?

Guest Rysiu83
a czmu tak ? ja mam pociagniete razme wszytko z jednej strony i nie widze przeszkud czemu miałoby to szkodzic ? pzdr

widzisz...ja montowałem u siebie audio na podstawie wskazówek ludzi doświadczonych w tym temacie a nie jak mi się podobało - jeśli u Ciebie to zdaje egzamin to malina :)

odnośnie podłączenia - http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=18535

Guest DJSzmer
wszyscy maja w bagazniku...

i o jakie zakłucenia chodzi na iinych forach jak pisza

Wszyscy??!! oj chyba kłamiesz

co piszą na innych forach?

Ja pisze jak zrobić by ich nie było!

[ Dodano: Wto 09 Gru, 2008 09:22 ]

DJSzmer, czyli może tak zostać tak ?:D

Wszystko zależy, czy głośnik wytrzyma taką dawkę zaburzeń sygnału :)

Włącz sprzęt, otwórz bagażnik i posłuchaj czy oprócz basu nie słychać trzasków lub gwizdu (przy odpalonym silniku). Jeżeli nie to ok.

Guest DJSzmer
a jesli tak to lepiej przewod zasilajacy i sygnałowy puscic po innych stronach tak ?

Tak, ułożyć w/g poprawnego schematu zamieszczonego w przyklejonym temacie u góry tego działu.

DJSzmer, u mnie zasilanie jest pociągnięte z prawej strony razem z kablem Rem i Rca no i do tego dochodzi jeszcze kabel głośnikowy i nie zauważyłem żadnych zakłóceń wiec nie bede nic zmieniał.Aha a masę mam od wzmacniacza podpięta pod śrube znajdująca sie pod fotelami z tyłu :D pzdr