Guest michas-wwy Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Witam serdecznie. Mam wielki problem posiadam primere p11 22.0 16v i mam załozone prawi kompletne CA JBl załozyem w dzwi nowe głosniki w słupeczki gwizdki w pułke elipsy (6x9) . i został mi niessczeszny przewód od wzmaka wiec prosze jak mam sie przebic od silnika do kabiny prosze o zdjecia bede ogromnie wdzieczny. DZIEKi z góry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rysiu83 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 sprawdź czy w ścianie grodziowej nie ma wolnych otworów technologicznych....tamtędy droga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michas-wwy Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Dobra a jesli to znajde od strony kierowcy ta dziure ?? i wyjdzie to gdzie pod wykłądzibna czy jak bo wiem ze puzniej to cisne juz w progu tunelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rysiu83 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 i wyjdzie to gdzie pod wykłądzibna czy jak bo wiem ze puzniej to cisne juz w progu tunelem. to już będziesz widział jak zajrzysz pod deskę od strony kierowcy lub pasażera...pamiętaj że przewody sygnałowe jak i zasilające dajesz po przeciwnych stronach auta! nie mogę one iść razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michas-wwy Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 czyli + od akumulatora dam po lewej a reszta od radia czincz sterowanie po prawej ?? a mase w bagazniku ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rysiu83 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 czyli + od akumulatora dam po lewej a reszta od radia czincz sterowanie po prawej ?? a mase w bagazniku ?? tak i masę daj też z aku najlepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaczz Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 pamiętaj że przewody sygnałowe jak i zasilające dajesz po przeciwnych stronach auta! nie mogę one iść razem. a czmu tak ? ja mam pociagniete razme wszytko z jednej strony i nie widze przeszkud czemu miałoby to szkodzic ? pzdr [ Dodano: Pon 08 Gru, 2008 02:44 ] masę daj też z aku najlepiej a czy to ma jakis wpływ czy masa jest gdzies w bagazniku czy przy aku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rysiu83 Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 a czmu tak ? ja mam pociagniete razme wszytko z jednej strony i nie widze przeszkud czemu miałoby to szkodzic ? pzdr widzisz...ja montowałem u siebie audio na podstawie wskazówek ludzi doświadczonych w tym temacie a nie jak mi się podobało - jeśli u Ciebie to zdaje egzamin to malina odnośnie podłączenia - http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=18535 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DJSzmer Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 puchacz_2008, u ciebie nie słychać niedociągnięć bo ze wzmaka gra tylko sub i to jeszcze w bagażniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michas-wwy Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 a czemu mase tez dac od aku?? wszyscy maja w bagazniku... i o jakie zakłucenia chodzi na iinych forach jak pisza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaczz Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 DJSzmer, czyli może tak zostać tak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DJSzmer Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 wszyscy maja w bagazniku... i o jakie zakłucenia chodzi na iinych forach jak pisza Wszyscy??!! oj chyba kłamiesz co piszą na innych forach? Ja pisze jak zrobić by ich nie było! [ Dodano: Wto 09 Gru, 2008 09:22 ] DJSzmer, czyli może tak zostać tak ? Wszystko zależy, czy głośnik wytrzyma taką dawkę zaburzeń sygnału Włącz sprzęt, otwórz bagażnik i posłuchaj czy oprócz basu nie słychać trzasków lub gwizdu (przy odpalonym silniku). Jeżeli nie to ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaczz Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 a jesli tak to lepiej przewod zasilajacy i sygnałowy puscic po innych stronach tak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DJSzmer Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 a jesli tak to lepiej przewod zasilajacy i sygnałowy puscic po innych stronach tak ? Tak, ułożyć w/g poprawnego schematu zamieszczonego w przyklejonym temacie u góry tego działu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puchaczz Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 DJSzmer, u mnie zasilanie jest pociągnięte z prawej strony razem z kablem Rem i Rca no i do tego dochodzi jeszcze kabel głośnikowy i nie zauważyłem żadnych zakłóceń wiec nie bede nic zmieniał.Aha a masę mam od wzmacniacza podpięta pod śrube znajdująca sie pod fotelami z tyłu pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts