Guest bastek1 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 witam postłuczkowo ((( potrzebuję lampy przedniej i kierunkowskazu ..... znalazłem na alledrogo, m.in. z wersji angielskiej. i mam zapytanie - czym różni się ta wersja od europejskiej? czy taki reflektor będzie pasował? a kierunkowskaz? a czy jeśli kupię lampę angielską, (a gośc chyba nie ma kierunkowskazów) to taki europejski kierunek będzie pasował? zapewne lapma z n15 po FL-gu nie będzie pasowała... (moja rocznik 97) a może ktoś ma na zbyciu? ps jeśli taki temat już jest to przepraszam. zaraz siadam do przeszukiwania forum, ale wolałem najpierw napisać, bo godzina późna, a dziś jeszcze chciałem kupić.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujany Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 nie będzie, nie ma polskiej homologacji i jak się pewnie domyślasz bo wystarczy chwilę pomyśleć lampa ta świeci w drugą stronę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest KKK Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Fizycznie pasuje tylko świeci po pogańsku - będziesz oślepiał innych kierowców. Z kierunkowskazem niema problemu. Po FL też przypasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bastek1 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 dzięki za odpowiedź szybką więc szukam europejskich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sleepyhead Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Lampy angielskie mają inną optyką w odbłyśnikach, dlatego świecą inaczej. Poza europejską optyką w Japonii też jest nieco inna, a w USA to chyba oba reflektory świeca tak samo prosto (tego nie jestem na 100% pewien). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.