lucyas Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Witam mam problem nie wiecie gdzie sie znajduje czujnik od obrotów? patrzyłem na skrzynie sa tam 2 czujniki jeden od wstecznego drugi pewnie predkosciomierz a od obrotomierza? jest on elektroiczny. Wskaznik mi wariuje czasmi działa czasmi nie co tam moze byc grane? cos na stykach? miał ktoś taki przypadek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jam Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 kurde no.. zastanow sie troszke jak stoisz w miejscu albo trzymasz sprzeglo to skrzynka nie pracuje a obroty sa.. to raczej oznacza ze na skrzynie nie ma co patrzec.. popatrz troche na silnik z tego co sie orientuje to zazwyczaj pod cewke jest podpinany obrotek najlepiej jakbys dorwal ksiazke o twoim samochodzie (albo jak chcesz dokladna porade to jak bys napisal jakeigo masz sunnego rok/silnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucyas Posted December 9, 2008 Author Share Posted December 9, 2008 Nie mam niestety ksiązki o swoim nissanie. Jam jak masz jakiś dostep do takich informacji byłbym wdzięczny, Sunny 1,4 wielopunkt 95r. niepamietam jakie te silniki mają oznaczenie DE ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest majsterus Posted December 12, 2008 Share Posted December 12, 2008 2 kable idą do cewki 1- stałe 12V 2- zbiera sygnał z rozdzielacza.. czy cos takiego kiedys właśnie w kadecie podłaczałem obrotek Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziro Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 a nie wiecie jak to jest w nissanach sunny 1,4 gaźnik elektroniczny ?nawet jakbym dorwał jakiś schemat to i tak by mi to nic nie dało bo kompletnie nie znam się na elektryce samochodowej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.