Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] Jakie i czy wogole jest sens zakladania dystansow 350z

Guest kicanka
 Share

Recommended Posts

Guest kicanka

witam wszystkich zgromadzonych serdecznie :)

wyszlo ze mam calkiem fajne 19" felgi konig'a, problem w tym ze sa jedynie 7.5" szerokie,

offset jest żałość po pogrzebie 45!! wiec gorzej jak przy serii, nastepnie sa dobre ,calkiem tanie dystanse 1.5" , moje pyatnie czy to bezpieczne, czy moge zalozyc cos takiego bez ryzyka, dodam, szpilki sa krotkie wiec dystanse beda z wlasnymi szpilkami, mowimy caly czas o 350z,z gory dziekuej za wszelkie sugestie, pozdrawiam

Guest kicanka

a o take one sommm

# NEW MADE FROM 6061 T6 BILLET AIRCRAFT ALUMINUM

# CNC MACHINED

tanio w sensie do kupienia i zamowienia z hameryky gdzie znaczy taniej

o co pytac przy zakupie

jak wyżej ,tylko renomowanych firm, kiedyś nam się wysypały w kawałkach po odkręceniu kół dystanse firmy krzak....

A ja bym w ogóle nie zakładał tak wąskich felg do zetki :P Sprzedaj te i kup odpowiednie :)

Ja na wiosnę zakładam felgi rennen RC2 20''x8,5'' przód i 20''x10'' tył ;)

Ja robilem sam dystanse wycinane w cnc smigaja do dzis w a4 2.5 biturbo 360Bhp Przeciazenia calkiem niezle i do dzis bez szwanku

jak już pisałem wcześniej, mi przy 315BHP się wysypały w kawałkach po odkręceniu kół.

Guest kicanka

nie mialem teraz w planach kupowania felg chcialem tylko zmienic opony, trafily sie felgi z oponami w cenie samych opon!! to łykłem na momencie bez zastanowienia, wyszlo ze szukam dystansow :] bo waskie ,bo ET kiszka,

te rennen dobre,20-stki idealne, wtedy to jest efekt przy takiej feldze, pozdrawiam

• 4 years later...

Ponawiam temat poniewaz nie mozna uzyskac jednoznacznej odpowiedzi - jakiej szerokosci najlepiej zlaozyc dystanse do tych felg ( foto nizej)? Jak macie zdjecia to bardzo prosze

post-39509-0-20712300-1374673882_thumb.jpg

jestem conajmniej zdziwiony tym pytaniem.. tu nie chodzi o problem z zlozeniem felg  pozdr

Edited by nielegalnyx

Ponawiam temat poniewaz nie mozna uzyskac jednoznacznej odpowiedzi - jakiej szerokosci najlepiej zlaozyc dystanse do tych felg ( foto nizej)? Jak macie zdjecia to bardzo prosze

ciekawe czy chodzi Ci o efekt wizualny czy o prowadzenie bo to jak auto będzie wyglądało to przecież kwestia gustu i raczej jednoznacznej odpowiedzi nie dostaniesz bo tobie ma się podobać- ja mam dystanse 22mm i wygląda ok ale można i więcej odsadzić , co do prowadzenia się nie wypowiadam bo na nowych felgach u mnie są inne opony i może dlatego jest różnica

Wkoncu sie zrozumielismy - efekt wizualny plus prowadzenie. 22 mm hmm a ile mozna maksymalnie to bym tak po środku wybrał .... Zdecydowanie koła seryjne sa zbyt wklesniete wg mnie jsk na ten samochód .. Była duża różnica w wyglądzie po założeniu tych 22 mm czy lepiej 30?? Jaka firmę polecacie oczywiscie za rozsądne pieniądze ?

Edited by nielegalnyx

jeśli mają zostać seryjne opony czyli 225 i 245 tył to 22mm dystansu to trochę mało myślę że około 40mm wyglądało by super bo więcej to już blisko opony do nadkola :) , u mnie po 22mm wygląda dużo lepiej niż seria , ale trzeba pamiętać że mam teraz szersze opony 245 i 275 tył

jeżeli chcesz firmowe to eibach/H&R

aczkolwiek płacisz za logo, bo dystans może ci ogarnąć każdy tokarz...tylko z jakiegoś lepszego stopu aluminium np. PA6

Dzieki ale jeszcze jedna kwestia mnie interesuje - czy na oryginalnym zawieszeniu nie bedzie problemu z obcieraniem opon o nadkole na naszych wspanialych rownych drogach?

• 4 weeks later...

Tak tak jak napisał mój przedmówca :wave: jeśli tylko nie zmieniasz rozmiaru felg i nie obniżasz zawieszenia - to zakładaj śmiało - w ciemno właściwie.
Ja mam większe fele (19"), obniżone zawieche i dodane dystanse - żeby to grało trzeba troszkę poexperymentować, bądź zerżnąć z kogoś :icecream: HE HE !!

Czy po zastosowaniu dystansów 25mm jest konieczność wymiany szpilek na dłuższe ?!