Guest carlsbergxxx Posted December 10, 2008 Share Posted December 10, 2008 Witam wszystkich forumowiczów! Od niedawna jestem posiadaczem Nissana Terrano I rocznik '87. Kupiłem go z niedziałającą pompą paliwa. Jak się okazało była ona odłączona, gdyż silniczek raz pracował, raz nie (samochód działał jedynie na instalacji gazowej). Z tego co powiedział mi elektryk, pompa ta jest podobno nietypowa, gdyż posiada zawór zwrotny i nie można jej zastąpić żadną inną. W serwisie za taką pompę wołają 1600zł! Moje pytanie brzmi, czy jednak nie dałoby się znaleźć jakiegoś zamiennika dla tej pompy? I czy prawdą jest, że w tym modelu nie ma przelewu, tylko ilością paliwa steruje właśnie ten zawór zwrotny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomekb Posted December 10, 2008 Share Posted December 10, 2008 W BRZEGU JEST FIRMA NAPRAwIAJĄCA ELEKTRYCZNE POMPY PALIWA - RÓWIEŻ WYSYŁKOWO 49-300 brzeg ul kasztanowa 25 077/4112248 0609/203731 powodzenia [ Dodano: Sro 10 Gru, 2008 19:40 ] ps. choć kiedyś dużo naprawiałem układów wtrysku benzyny to chyba właśnie dlatego wolę stare poczciwe diesle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest terranosaur Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 podłączam sie do tematu 1-gdzie wogole ta pompa sie znajduje ? 2- jak sprawdzić czy dziala ? 3- czy można zamienić oryginalną pompę inną ? 4- dlaczego pompa może nie działać, 5- co sprawdzić gdy nie działa (bezpieczniki, przekaźniki itp) ? ustalilem : do pompy mozna sie dostac przez bagaznik, pompa nisko cisnieniowa dla monowtrysku wiec latwa do zastapienia pod pokrywka jest pompeczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
1czmarek Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Witam forumowiczów! po kilku latach bezawaryjnej jazdy mój terranek odmówił posłuszeństwa. padła popa paliwa. w pobliskiem sklepie polecili " bo po co pan bedzie przepłacał" towar nie znanej mi marki w cenie ok. 120 zł - niestety starczyło tego tylko na miesiąc jazdy, reklamacja, zwrot kasy , wizyta w innym sklepie, nauczony że nie ma co skąpić grosza dołożyłem do pierszego 120 drugie i za 250 zł zakupiłem meat&dorię, bo ponoć zdecydowanie lepsza, wszyscy chwalą i nikt nie narzeka. i co? znów miesiąc jazdy i padaka! rekalmacja przyjęta kasa zwrócona. Pytanie teraz jaką teraz wybrać, żeby cieszyc siebezproblemową jazdą? Pierwsza którą wyciągnęli to pewnie jeszcze oryginał UNISIA JECS A 42-6500 16 12 V 6206B - to z obudowy, a z pomki A42-201N05. Czy to możliwe żeby dwie pomki była aż tak felerne, czy to moze coś innego? pozdrawiam. Ps. Auto jeżdzi tylko na benzynie ( nie mam LPG), jedyne co mogło dokuczać to poranne problemy z rozruchem gdy zimno, albo po dłuższej przerwie w jeżdzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czifu Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 http://autopartsmarket.dk/?action=catalog_part_info_view&code=O2U011JC&id_brand=0&item_code=JCA_O2U011JC&id_provider=10366&return=code%3D1704273Y00%26action%3Dcatalog_price_view Taką mam założona już pół roku, kupiona w intercarsie działa do tej pory a jeżdżę na gazie. Jedynie ze swojej winy (brak paliwa) załatwiłem zaworek zwrotny w pompce i teraz muszę czekać aż zassie żeby zapalić (ale to chwilę i tylko po dłuzszym postoju). Montaz jest plug & play Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.