Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

czyszczenie podsufitki

Guest pen
 Share

Recommended Posts

Witajcie, poradzcie, czym wyczyścić podsufitkę? zabrudzenie wynika z normalnego użytkownaia. Jest cała trochę jaby zaśniedzona. A przy drzwiach najbardziej.

Czym zrobić to, zeby jak najmniej srodka znalazło się na fotelach itp. a skutecznośc czyszczenia była znacząca.

Najlepiej ją zdjąć, umyć szczotką i jakimś detergentem, spłukać małym strumieniem wody i po dokładnym osuszeniu założyć. Tylko nie moczyć za bardzo w wodzie, żeby dykta nie rozmiękła.

Guest Mike_83

Nie wiem czy ta szczotka,to dobry pomysl :027: To sie przeciez zajedzie.Ogolnie nie polecam mycia podsufitki,pozniej sa problemy,bo sie zaczyna odklejac.

Wyprać na dobrej myjni ręcznej i potem jeszcze dobrze wyszuszyć. Ale o tej porze roku to niewykonalne (w listopadzie tego roku moja "nowa" tapicerka schła kilka dni - pranie miałem w cenie auta ;) ).

właśnie miałem mówić o tej piance. No chyba że odstawisz auto na dzień i ci cała tapicerke wyczyszczą pięknie za okolo 150 zł:) to by była najlepsza opcja:)

No chyba że odstawisz auto na dzień i ci cała tapicerke wyczyszczą pięknie za okolo 150 zł:) to by była najlepsza opcja:)

Ja tam wolałbym samemu to zrobić i czegoś przy okazji może się nauczyć :D

jednak za 150 zł masz to zrobone pofesjonalnie i wyczyszczone wszystko wraz z odkurzaniem:) no ale jest minu- pozbywasz się auta na dzien bądź tż dwa:) to opcja raczej na wiosne:)

jednak za 150 zł masz to zrobone pofesjonalnie i wyczyszczone wszystko wraz z odkurzaniem:)

no niby tak, a i o nic nie musisz się martwić, zrobisz jak uważasz pen,

to ja tak troche z innej beczki - zabieram sie do zdejmowania podsufitki - czego sie spodziewać i na co uważać, żeby czegoś nie popsuć? Musze sie dostać do szyberdachu bo cus sie tam urwało :P

DO czyszczenia tapicerki polecam piankę firmy Prestone (czy jakoś tak), jest to produkt z usa w czerwonym opakowaniu. Dostępny w sieci intercars, ze zniżkami za przyzwoite pieniądze.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest zeroberto

chciałbym "wyprac" ałe kombi w srodku. co proponujecie pianke czy pralania reczna?

Szukam czegos z okolic SZczecina. Orientujecie jakie sa ceny? Dzieki za pomoc