Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

krople na blachach

Guest uchmanek
 Share

Recommended Posts

Guest uchmanek

Witam

Dzisiaj wyglądając na ulice zauważyłem, że wszystkie auta były suche, amoje wyglądało tak (w nocy troche padało):

98875f59f0ac2c17m.jpg

Całe w kroplach wody :zdziw:. Dzień wcześniej pucowałem autko postą temo. Jak to usunąć?

no i wlasnie dlatego ze polerowales pastą tempo tak jest że zatrzymują się krople. Zawsze tak jest po tempo.

Guest uchmanek

A po kolejnym deszczu znowu. W lecie, kiedy będą szybciej wysychać, zrobią się plamy. Przecież nie po to się tyle męczyłem z polerowaniem, żeby teraz się krople tworzyły. Ato musi wyglądać :).

tempo to pasta ścierna, sam osobiscie lubie ten produkt, jest tani i daje dobry efekt. Pamiętaj jednak że jak ścierasz zostaje troche chropowata powierzchnia. Lakier odświeżony, ryski zatarte, ale woda będzie sie zatrzymywac. Proponuje wosk po tym zabiegu.

ale jak sie micha cieszy jak samochod sie swieci :P

Ja bym olał kropelki i nie przejmował się tematem :P

Guest uchmanek

Narazie bede musial to olac, nie ma aury do woskowania. Alejak tylko trafi sie odpowiedni dzionek to wosk wjedzie obowiazkowo. W koncu, jak pisal Lisek, blyszczace auto to jest to.

Moja Toyota wyglada dokladnie tak samo po Tempo, przyzwyczailem sie juz. Widac "ten typ tak ma" :) Za to kiedy jest sucho, samochod pozytywnie odcina sie reszty.

• 1 month later...

Tempo jest fajne ale wystarczy ponziej tylko wosk, nawet w carcherze z tego co pamietam robilem tak w swoim poprzednim aucie, teraz se przerpowadzlem a nie bede wydawal co tydzien na myjke zeby sie auto swiecilo 2 dni ;p Wazne ze dbam o jej stan a to ze jest "troche" brudne to tak juz musi byc ;) Przy swoim pierwszym aucie spedzalem strasznie duzo czasu nad wygladalem jak to mi mama mowila " zebys ty tak czesto swoj pokóoj sprzatal jak ten samochod " teraz od czasu do czasu swojego nissanka umyje i zawoskuje :)